I det fynske folks tjeneste

Sportsklubber går sammen: Første store projekt bliver en multibane

FC Odense og Sanderum Håndbold indleder et formelt samarbejde for at sikre udvikling af sportsfaciliteter. Første store projekt bliver en multibane.

Begge klubber har længe leget med forskellige ideer til, hvordan man kunne styrke lokalsamfundet og sportsfaciliteterne. Foto: Sille Breiner

Selvom Sanderum håndbold og FC Odense er to forskellige klubber, blev de enige om, at samarbejde mellem dem og Sanderumskolen, ville kunne gavne lokalmiljøet.

FC Odense, Sanderum Håndbold og Sanderumsskolen har i forvejen et godt samarbejde, og vil med samarbejdet kunne arbejde endnu tættere for de fælles interesser.

- I stedet for at vi er to foreninger, der kæmper den samme kamp, kan vi nu gøre det sammen, siger Allan Nielsen, der er medlem af udvalget, der i daglig tale kalder sig Sanderum United.

Corona gav sparket

Begge klubber har længe leget med forskellige ideer til, hvordan man kunne styrke lokalsamfundet og sportsfaciliteterne, og da corona kom, blev der ekstra tid til tænkearbejdet.

- Vi har leget med forskellige ideer gennem de sidste par år, og så ville vi se om ikke vi kunne få en eller anden konstalation op at køre. Vi er forstat to klubber, som så arbejder sammen om bedre faciliteter, fortæller Allan Nielsen.

Læs også Stigende smittetryk: Borgmester advarer mod udvikling som i Kolding

Første store projekt i Sanderum United er allerede sat i gang, og de er nu i gang med at skaffe finansiering til en ny multibane på sportspladsen, hvor den nuværende og nedslidte bane er beliggende. Multibanen skal udvides så den bliver 20 x 40 meter, og skal indeholde to håndboldmål, seks mini fodboldmål og basket kurve.

- En multibanen vil kunne gavne Sanderum Håndbold, der får mulighed for at udvide med udendørstræning på en fuld størrelse håndbold bane, og den vil også kunne gavne vores arbejde med børnefodbold, siger Allan Nielsen.

Har også betydning for skolen

Det er ikke kun klubmedlemmerne, der får glæde af samarbejdet. Også Sanderumsskolens elever får igennem multibanen, mere plads til idræt, boldspil og leg i frikvartererne.

- Vi skal se, om vi kan få bedre faciliteter på idrætspladsen og på skolen. Både for foreningen og for skolens elever. Det bakker skolen også op om, siger Allan Nielsen.

Læs også Genåbning: Fynske skoler kan måske åbne 15. marts

Udvalget er ved at sende de første ansøgninger til finansiering af multibanen ud.

- Vi har dialog med skolen, og vi har dialog med Velfærdens Fundament. Der tænker vi, at vi har gode chancer, siger Allan Nielsen.

Hvad er Velfærdens Fundament?

Et samlet Odense Byråd besluttede den 24. juni 2020 at indgå aftalen 'Velfærdsplan 2030: Et trygt og sikkert fundament for vores fælles velfærd'. Aftalen skal sikre, at der afsættes næsten 1,8 milliarder kroner til velfærdens fysiske rammer frem mod 2030.

 

Pengene skal gå til renoveringer, forbedringer og modernisering af vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, plejecentre, plejeboliger og handicaptilbud. Aftalen skal også sikre penge til at skabe mere attraktive rammer for idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter og udvikle mulighederne for det aktive seniorliv.

 

Få Indflydelse:

Som en del af aftalen skal byens borgere i højere grad inddrages i, hvordan velfærden tilrettelægges i Odense – sammen med politikerne. Folkeskolerne skal være omdrejningspunkt, når byens lokalområder involveres i den lokale velfærd. En gennemgående demokratisk velfærdssamtale i Odenses mange stærke lokalområder skal sikre tættere bånd mellem borgernes velfærdsønsker og de politiske beslutninger.

 

Kilde: Odense Kommune

Se mere

Udvalgets håb er, at de kommer i gang med at bygge multibanen i år.

Sanderum United vil finansiere projekter, drift og vedligehold via fundraising, og arrangementer såsom foredrag, koncerter og andre indtægtsdrevne events.

Du kan følge Sanderum United og deres arbejde på Facebook.