Spritbilist fængslet i fire uger

Den 24-årige spritbilist, der onsdag aften påkørte en bil med tre personer, er varetægtsfængslet i fire uger.

Der er lagt blomster på ulykkesstedet
Der er lagt blomster på ulykkesstedet

Den 24-årige mand var torsdag eftermiddag for retten i Odense, hvor han i grundlovsforhør blev konfronteret med den trafikulykke, han er tiltalt for at have forårsaget.

Den har kostet en 13-årig pige livet, og manden er derfor blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab.

Manden nægtede sig skyldig, og han nægtede i øvrigt at forklare sig under hele grundlovsforhøret.

Kun et spørgsmål ville manden svare på. Det var på spørgsmålet om, hvorvidt han have en diagnose. Til det svarede han, at han er diagnosticeret paranoid skizofren, og at han får medicin for det.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 24-årige i fire uger, blandt andet fordi hans medpassager, en 17-årig mand, er så medtaget efter ulykken, at han endnu ikke er afhørt, og man ville med varetægtsfængslingen forhindre, at den 24-årige skulle forsøge at påvirke sin 17-årige kammerat.

Alkohol og stoffer

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den 24-årige havde en promille på 1,14, og der er også fundet en pose med et amfetaminlignende stof i bilem, så der er taget blodprøve for at fastslå, om manden eventuelt også var påvirket af stoffer.

Der er også taget DNA-prøver fra blod i ulykkesbilen for at fastslå, hvem der rent faktisk var fører af bilen, men selvom den 24-årige ikke sagde noget i retten, har han erkendt at være fører af bilen, da han blev afhørt af politiet.

Manden har ved ulykken desuden overtrådt fartgrænsen med mindst 100 procent.

Der er en hastighedsbegrænsning på 50 kilomter i timen på det sted, ulykken skete, men den motorsagkyndige vurderede i retten, at manden har kørt det dobbelte, ligesom vidner anslår mandens fart til at have ligget på mellem 100 og 110 kilometer i timen.

- Jeg er tilfreds med, at dommeren har lyttet til vores begæring om at varetægtsfængsle ham, ud fra vores argumentation om, at han ellers ville kunne påvirke sin kammerat, der endnu ikke er afhørt, siger politianklager Denise Bern Hansen.

Varetægtsfængslingen på de fire uger blev ikke kæret.