Spritny motorcykel beslaglagt efter vanvidskørsel

To bilister og én motorcyklist er blevet sigtet for vanvidskørsel på Fyn. En anden motorcyklist er sigtet for "akrobatisk" kørsel.

Fyns Politi har torsdag beslaglagt én spritny motorcykel og en bil, der blev brugt til vanvidskørsel. Samtidig efterforskes en tredje sag - også med henblik på at konfiskere bilen.

Alle tre trafikanter er blevet sigtet for vanvidskørsel.

Om formiddagen klokken 10.18 målte en af politiets fotovogne på Odensevej i Avnslev ved Nyborg en bil, der kørte 102 kilometer i timen i en 50-zone.

Da målingen blev foretaget af en automatisk fartkontrol, blev bilen ikke beslaglagt på stedet. Nu efterforskes sagen for at finde ud af, hvorvidt ejeren må aflevere nøglerne.

Kørte i sin fars bil

Klokken 17.26 måtte ejeren af en spritny motorcykel til gengæld se sit køretøj blive trukket væk af politiet på Læssøegade ved Skovsøen i Odense. Den unge motorcyklist kørte 114 kilometer i timen, hvor han måtte køre 50.

Han mistede foruden sin motorcykel også sit kørekort.

Vanvidsbilisme

Klokken 19.37 blev endnu en personbil standset. Også han blev målt til 114 kilometer i timen på en 50-zone. Den mandlige fører havde intet kørekort, og politiet mistænkte i øvrigt, at han var påvirket af enten stoffer eller alkohol.

Den unge mand kørte i sin fars bil. Bilen blev beslaglagt.

"Akrobatisk kørsel" på motorcykel

Kun få minutter derefter stoppede politiet endnu en ung mand på motorcykel. Denne gang på Sejerskovvej i Odense.

Motorcyklisten kørte kun på motorcyklens baghjul.

- En sådan overtrædelse takseres til en betinget frakendelse, fordi føreren under en sådan kørsel ikke har den nødvendige kontrol over motorcyklen, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Den unge mand kan derfor se frem til en ny køreprøve, men han undgår en sigtelse for vanvidskørsel.

Oversigt

    Oversigt