Stadsdirektør bliver rådgiver på SDU

Odenses stadsdirektør Jørgen Clausen knyttes efter årsskiftet til Syddansk Universet, som rådgiver med særlige opgaver i forhold til campusudvikling og erhvervssamarbejde.

Den 60-årige kommunale top-embedsmand skal beskæftige sig med universitetets relationer til både private og offentlige virksomheder og dermed styrke SDU's engagement i vækst og udvikling af den syddanske region.

- Jørgen Clausen har et indgående kendskab til regionens udfordringer, og vi er glade for at få mulighed for at trække på hans viden og kompetencer. SDU ser det som en af sine hovedopgaver at højne uddannelsesniveauet i regionen og dermed sikre, at erhvervslivet kan rekruttere de vidensmedarbejdere, som er afgørende for virksomhedernes vækstmuligheder, siger rektor Henrik Dam.

For Jørgen Clausen, som knyttes til Rektorsekretariatet med et timetal på 20-25 om ugen, bliver der tale om et gensyn med campus i Odense. Han blev nemlig uddannet cand.rer.soc, fra Odense Universitet, inden han startede en kommunal karriere, hvor han i 17 år har været kommunaldirektør i Ribe og siden 2002 stadsdirektør i Odense Kommune.

Han afløses af Stefan Birkebjerg Andersen, der kommer fra en stilling i By- og Kulturforvaltningen.