I det fynske folks tjeneste

Stærk globalt: SDU i top på liste over idrætsforskning

Syddansk Universitet er syvende-bedst i verden til idrætsforskning. Det viser en ny international rangliste.

01:10

Med en syvendeplads på den globale rangliste over idrætsinstitutter slår Institut for Idræt og Biomekanik på SDU for alvor sin placering i idrætsforskningens superliga fast.

Academic Ranking of World Universities er en af de mest prestigefyldte ranglister i den akademiske verden, og ifølge institutleder Jørgen Povlsen kan  placeringen bruges til at positionere SDU og  Institut for Idræt og Biomekanik og  gøre det lettere at få fondsmidler og rekruttering af studerende og nye ansatte.

- Vi er glade og stolte over den flotte placering på verdensniveau. Rankingen er et udtryk for, at vi står meget stærkt i den globale konkurrence. Instituttets forskning, der rummer både idrætsrelateret forskning og forskning i sundhed i muskler og led, har stor tyngde og publiceres internationalt med gennemslagskraft, siger Jørgen Povlsen.

Ranglisten måler på publikationer fra 2011 til 2015, så syvendepladsen kan altså ikke tilskrives et enkelt år med ”gode ben”, men er udtryk for en årelang indsats og hårdt arbejde, forklarer Jørgen Povlsen.

00:46 Luk video