I det fynske folks tjeneste

Staten sælger stor forsøgsstation på Fyn

En omfattende ejendom med 941.230 kvadratmeter landbrugsjord i Årslev er nu sat til salg.

Beslutningen om at sælge ejendommen på Kirstinebjergvej 10 i Årslev blev taget allerede i 2014. Nu er den sat til salg af Freja ejendomme, der har overtaget den fra Bygningsstyrelsen. Foto: Ole Holbech

I mange år er landejendommen Kirstinebjergvej 10 i Årslev blevet brugt til forskning. 

Under taget i de store drivhuse har Aarhus Universitet haft forsøgsgartneri, hvor cirka 90 ansatte har forsket i bæredygtighed inden for blandt andet frugt, bær, medicinplanter og prydplanter. 

Men nu skal den omfattende ejendom med 941.230 kvadratmeter landbrugsjord sælges. Det skriver Freja ejendomme, som sætter en række statslige bygninger til salg.

Læs også SDU-forskning beviser det: Fodbold kan bruges som medicin i hele verden

På den store grund er der udover drivhuse både administrative arealer, laboratorier, lader, værksteder og maskinhaller til landbrugsmaskiner.

Kirstinebjergvej 10 kommer fra Bygningsstyrelsen, og Aarhus Universitet bruger stadig nogle af bygningerne som forsøgsgartneri. Tidligere har også forskere og ph.d.-studerende boet i de lejligheder, der også findes på adressen.

Beslutningen om, at Aarhus Universitet skulle skille sig af med Kirstinebjerg vej 10, blev taget allerede i 2014. Årsagen var, at universitet ville samle sine fødevareaktiviteter i Skejby. 

Læs også Gartner køber 400 år gammel fynsk kro