I det fynske folks tjeneste

Steen Møller: Det skriger til himlen

Det Konservative Folkeparti er ikke imponerede over dagens budgetforlig i Odense.

03:42

Stillfoto: Nils Mogensen Svalebøg, Fynske Medier.

Beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller (K) giver ikke torsdagens røde budgetforlig mange rosende ord med på vejen.

- Helt grundlæggende synes jeg, det skriger til himlen, at man henter ... nu siger Anker 127 millioner kroner, men nej ... man henter næsten 150 millioner i borgernes lommer, og samtidig formår man ikke at ikke løse den udfordring Odense står med, nemlig den alt for høje ledighed. Tværtimod så tager man et tocifret millionbeløb i den indsats, vi skal gøre for at få de ledige i arbejde. Jeg synes faktisk, det er lidt skammeligt, siger han.

Her hentyder han til, at hans egen forvaltning, der netop skal tage sig af det sociale område og beskæftigelsen, næste år skal spare 25 millioner kroner og hele 35 millioner kroner året efter:

- Det er ikke en god dag i Odense for de udsatte og de ledig, desværre.

Steen Møller kalder det en meget speciel situation at have været sat udenfor:

- Jeg har været med til at lave budgetforlig de sidste 18 år, hvor jeg har været politiker. Nu 19. gang blev vi ikke engang inviteret med til forhandlingerne. Så jeg har siddet sammen med mine gode kolleger og venner i Venstre og Dansk Folkeparti og har kunnet følge med det på afstand.

Han mener, at det store problem er ledigheden, og bliver der ikke gjort noget ved den, bliver regningerne til byrådet ved med at komme.

Læs også Budgetforlig: Rødt flertal hæver skatten i Odense

- Det er det helt grundlæggende problem, og det er det, der gør, at vi ikke har råd til at give den velfærd til børnene, til de unge og til de ældre, som vi har lyst til at give, lyder det fra Steen Møller.

Selvom der også er plads på budgetforliget til en underskrift fra ham, kommer det ikke til at ske, lover han:

- Vi kommer ikke til at skrive under på et forlig, hvor man på den ene side henter pengene i borgernes lommer og på den anden side ikke får løst de udfordringer Odense står med.

Nu vil hans parti komme med et ændringsforslag til budgettet.

- Det har vi aldrig prøvet før, men vi er vant til at være med, slutter han.