I det fynske folks tjeneste

Steen Møller: Nyttejobbere bliver ikke hængt ud

Kontanthjælpsmodtagere bliver ikke hængt ud ved at have særligt tøj på, siger kommuner om måling. Det har de blandt andet i Odense, men socialrådmand Steen Møller (K) synes ikke, det er tilfældet.

Kontanthjælpsmodtagere bør ikke bære særligt tøj, når de arbejder for kommunen, mener knap 53 procent af de adspurgte i en analyse, Wilke har lavet for Avisen.dk.

Flertallet synes ikke, det er i orden at udstyre nyttejobbere i "genkendelige veste".

- Det viser, at mange danskere har købt den stærke fortælling om, at nyttejob skal være et værktøj til at inddrage de passive i resten af samfundet, siger ph.d.-stipendiat Mathias Herup Nielsen fra Aalborg Universitet, der har forsket i nyttejob, til Avisen.dk.

- Folk siger: Idéen med det her er, at vi inkluderer folk. Så nytter det ikke noget at udstyre folk i særligt tøj, fortsætter han.

Citykorps Odense

I flere kommuner er det dog allerede en realitet, at nyttejobbere bærer - ikke nødvendigvis veste - men en form for genkendeligt arbejdstøj.

Blandt andet i Odense, hvor der står Citykorps Odense på ryggen af kontanthjælpsmodtagerne, når de udfører opgaver i fuld offentlighed på gader og i parker.

Men nyttejobberne bliver ikke 'hængt ud' af den grund, mener rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Steen Møller.

- Nærmest tværtimod. Vi skriver jo ikke "nyttejob" bagpå arbejdstøjet. Det handler om, at man har noget bestemt tøj på, hvis man udfører særligt arbejde for kommunen. Og det er blevet modtaget godt blandt gruppen, siger han til Avisen.dk.