Stemmepåmindelse pr sms

Odense Kommune har målrettet sms-beskeder, til stemmeberettigede borgere.

Husk du kan stemme til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om fælles patentdomstol frem til kl. 20 i dag.

Sådan en sms er tikket ind på adskillige mobiltelefoner i Odense Kommune søndag, og en tilsvarende sms-reminder om det forestående valg blev sendt fredag.

På den måde forsøger kommunen at målrette informationen om valget til en helt bestemt målgruppe.

- Vi vil gerne ramme alle voksne vælgere over 29 år. Det er fordi vi samarbejder med Dansk Ungdoms Fællesråd, der kører et forskningsprojekt, hvor de målrettet henvender sig til de 18-29-årige. Derfor forsøger vi at nå dem over 29 år, fortæller valgkoordinator i Odense Kommune Lise Merrild.

Offentligt tilgængelige telefonnumre

Lise Merrild forklarer, at kommunen benytter et firma til at sende sms'erne ud fra et register over offentligt tilgængelige telefonnumre i Kommunen.

Således har telefoner på 37.743 adresser modtaget en sms, der minder om valget, mens 3.574 sms'er foreløbig er sendt forgæves, fordi modtagerens mobiltelefon er slukket.

Men ud over reminderen til dem på 29+ om, at der er Europa-Parlamentsvalg, registreres der intet på ejeren af telefonnummeret.

- Vi forsøger kun at nå de stemmeberettigede over 29 år, men vi kan ikke se, om nogle forældre har registreret et nummer til deres børn i eget navn, fortæller Lise Merrild.