Stephanie pendler for 607 kroner om måneden

En af dem, der pendler billigt fra København til Odense flere gange om ugen er Stephanie Schwartzbach. Men det skal være slut, hvis det står til regeringen.

 
 

Adressen er i København, studiet i Odense. Stephanie Schwartzbach studerer fysioterapi på Syddansk Universitet i Odense, og for at komme frem og tilbage tager hun toget.

En tur, der for en pendler vil koste 4150 kroner om måneden. Men som studerende slipper Stephanie Schwartzbach i dag med 607 kroner hver måned.

-Det betyder, at jeg har kunnet vælge den uddannelse, som jeg har haft ønske om, fordi det økonomisk kan hænge sammen for mig lige nu, siger Stephanie Schwartzbach.

Men nu lægger regeringen op til, at det fremover skal være dyrere at være studerende med langt mellem hjem og uddannelse.

-Tanken er ikke, at man skal bo i København som udgangspunkt og studere i Odense. Man skal bo i Odense, når man studerer i Odense, hvis man vil have billig transport. Hvis man vælger at være bosat i København, mens man studerer i Odense, ja, så kommer man til at betale mere selv, lyder det fra uddannelsesministeren Esben Lunde Larsen (V).

Hvis forslaget vedtages, så er det kun nye studerende, der rammes. Stephanie Schwartzbach bliver derfor ikke omfattet, fordi hun allerede er i gang med sine studier. Men hun tvivler på, at hun ville have valgt Odense, hvis hun skulle betale 1000 kroner mere om måneden.

- Så tror jeg måske, jeg havde overvejet, om det skulle være den kandidat i fysioterapi, jeg havde valgt, eller om det skulle være en tilsvarende kandidat på KU i stedet for, tættere på, hvor jeg bor.

SE MINISTERENS KOMMENTAR HER.

Men så er man forkælet, hvis man vælger sådan, lyder det fra uddannelsesministeren.