Stigende smitte blandt unge: Odense Kommune indfører testambassadører

Den seneste uge er smitten blandt unge steget markant. Det får nu Odense Kommune til at indføre testambassadører for at komme smitten til livs.

I den seneste uge er smitten i Odense steget markant og hurtigt blandt de unge. Det er særligt i aldersgruppen 20-29 år, at smitten stiger.

- Den seneste uge er Odenses incidens gået fra omkring de 20 til meget tæt på 100. Det er meget højt og meget hurtigt, og det skyldes især udbredt smitte blandt de 20-29 årige, siger sundhedschef i Odense Kommune, Charlotte Scheppan. 

Det har fået Odense Kommune sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed til at forberede en særlig indsats overfor målgruppen, skriver de i en pressemedelelse.

Derfor skal der nu gå testambassadører i genkendelige blå veste rundt i Odense centrum og parker. 

- For at gøre opmærksom på, at der er en udfordring lige nu, er vi sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed blevet enige om at gå i dialog med de unge, der hvor de er, siger Charlotte Scheppan.

Blå veste skal skabe dialog

Lignende tiltag er allerede set i både Aalborg, Aarhus og København. Her går de blå veste rundt og taler med de unge om, om de husker retningslinjer, at blive testet og at få booket en tid til vaccine. 

Odense Kommune har allerede talt med de store aktører i det odenseanske natteliv, så en yderligere smitte kan undgåes, særligt nu hvor barerne må holde længere åbent. 

Sundhedsberedskabet hos Odense Kommune holder løbende øje med smitteudviklingen, og vurderer løbende på, hvordan de nationale anbefalinger og restriktioner kan understøttes lokalt, så man undgår lokale nedlukninger.

Det forventes, at testambassadørerne kan komme til Odense i løbet af den kommende uge.