Stitunnel er igen åben - kun et par uger forsinket

Fodgængere og cyklister kan nu igen benytte sig af tunnelen under Ørbækvej i Odense. Åbningen er dog blevet forsinket med nogle uger.

Skolebørn kan igen komme nemmere og mere sikkert i skole, når de skal passere Ørbækvej i Odense. Den nye tunnel er nemlig åbnet for fodgængere og cyklister. Åbningen kommer dog nogle uger senere end forventet, fordi der skulle flyttes nogle elkabler ved siden af tunnelen.

Den nye tunnel ved L. A. Rings Vej er blevet bygget, fordi Odense Letbane i fremtiden skal køre ovenpå tunnelen på Ørbækvej. Den gamle stitunnel, som tidligere lå ved siden af, er derfor blevet nedbrudt. Odense Byråd vedtog i sin tid et tilkøb til letbanen, hvor de benyttede anledningen til at lave en mere åben og lys tunnel.

Den nye tunnel er bredere med skrå vægge, og den har fået en ny trappe mod L. A. Rings Vej og Fakta-butikken på hjørnet, mens nedkørselsrampen fra den modsatte side er gjort mere åben. Den nye tunnel vil også blive oplevet som mere oplyst, blandt andet fordi der, på grund af den nye tunnels større bredde, bliver lukket mere lys ind. Men også på grund af en ”stjernehimmel” i tunnellen samt et ovenlys, der bliver etableret senere i forbindelse med etableringen af letbanen.