Stor fremgang til naturvidenskab og ingeniørstudiet

Hele 40 procent flere har i år ansøgt om at blive optaget på det tekniske fakultet som 1. prioritet ved Syddansk Universitet. Også naturvidenskab og sundhedsvidenskab hitter hos de unge.

Syddansk Universitet har netop opgjort antallet af kvote 2 ansøgninger til Syddansk Universitet, og igen i år er der tale om en fremgang. I alt har Syddansk Universitet fået 3383 1. prioritetsansøgninger og det er 8,3 procent flere ansøgninger i år end sidste år.

- Det er ingen revolution, og der er ingen rekorder, men vi er stadig glad for fremgangen, siger studiechef Morten Hansen.

Kigger man på søgningen inden for de forskellige fakulteter er der til gengæld tale om store ændringer i de unges ønsker.

Ingeniørstudiet har oplevet en fremgang på 40 procent i forhold til sidste år, Naturvidenskab har fået 30 procent flere ansøgninger og sundhedsvidenskab er med 1510 ansøgninger gået 18 procent frem.

- Det viser, at de studerende går efter de erhvervsrettede uddannelser, og dem der peger mod det private arbejdsmarked, hvor der er gode lønninger, siger Morten Hansen.

Både samfundsvidenskab og humaniora har oplevet mindre tilbagegange. Disse uddannelser vil de kommende år blive ramt af den såkaldte dimensionering, der har pålagt SDU at skære i uddannelser, hvor der ikke er tilstrækkeligt med jobmuligheder.

Kvote 2 ansøgningerne viser også, at det især er Odense, der trækker. Fremgangen i antallet af ansøgninger i Odense er steget med 10 procent til 2929 ansøgninger i alt. Sønderborg er gået frem med tre ansøgninger, mens både Slagelse, Kolding og Esbjerg er gået tilbage.

Optagelsen gennem kvote 2 er for de ansøgere, som af forskellige grunde ikke kan blive optaget gennem kvote 1, eller som har brug for at blive vurderet på kvalifikationer ud over eksamensgennemsnittet.