I det fynske folks tjeneste

Stor fynsk gaming-messe aflyst

Et af Danmarks største events for gaming og e-sport, ODINCON, bliver ikke til noget i år. Den tyske partner ESL annullerer alle events resten af 2020.

ODINCON er aflyst i 2020. Foto: Rasmus Rask

Opdatering

  • 22. jun 2020 kl. 16:02 Artiklen er opdateret med citater fra administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus.

Der bliver ikke nogen stor gaming-fest i Odense Congress Center i år.

ODINCON'21 skulle have slået dørene op den første weekend i oktober, men det bliver ikke til noget. Messen er i stedet udskudt til 2021 på grund af coronasituationen.

- Vi har ikke sat gang i billetsalget til i år endnu, så derfor er det det rigtige tidspunkt at træffe beslutningen nu, siger administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus til TV 2/Fyn.

Mere stjernedrys

Omkring 30.000 spilleglade gæster skulle have besøgt kongrescentret til både messe og e-sport i form af ESL Pro League CS:GO. Netop ESL har valgt at aflyse alle events resten af året, og uden den store turnering, giver det ikke mening at afholde ODINCON.

-  Vi forventede på den pæne side af 30.000 gæster til messen som helhed i år. Det skyldes i høj grad at vi tilbyder både e-sport og et stort gamingevent under samme tag, og den oplevelse ønsker vi ikke at gå på kompromis med, forklarer Enrico Augustinus i en pressemeddelelse.

Men aflysningen er ikke kun skidt, lyder det fra direktøren.

- Vi får mulighed for at tilføre lidt mere stjernedrys, når vi nu får ekstra tid til at forberede os og udvikle arrangementet, siger Enrico Augustinus.

Læs også Stor e-sportsbegivenhed vender tilbage til Odense 

Endnu ingen ny dato

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår ODINCON kan afvikles i 2021, men ifølge Odense Sport & Event er de i dialog med ESL om en ny dato, som vil blive meldt ud så snart, den er på plads.

- Vi undersøger flere muligheder, men det vil nok blive enten i marts-april eller september-oktober-november, siger Enrico Augustinus til TV 2/Fyn.

Arrangementet er blevet afholdt i Odense siden 2017, og til det seneste arrangement i 2019 var der mere end 25.000 deltagere.

Læs også Virus holder fynboer hjemme fra stor e-sportsfinale