I det fynske folks tjeneste

Stor koordineret politiaktion i Odense

En jagt på menneskesmuglere og prostituerede gav tirsdag gevinst i Odense. Ribe Politi og Rigspolitiet  har længe observeret en bande, der henter prostituerede til Danmark. I dag slog de til i en stor aktion, som involverede 40 politifolk.

Planlagt i flere måneder

På en og samme tid skred politiet til anholdelser i Odense, Ribe, Varde, Esbjerg og Aalborg. Ialt blev der arresteret 14 mennesker.

I flere måneder har politiet holdt øje med en bande, der henter prostituerede til Danmark via Baltikum. Eftersøgningen gav gevinst, også i Odense.

- Vi har arresteret 3. To kvinder og en mand, så dagen er forløbet efter vores ønske, siger kriminalinspektør Lorenz Madsen fra Ribe Politi til TV 2/FYN.
Han ønsker ikke at kommentere om de anholdte vil blive sigtet for prostitution, menneskesmugling eller andet.

Den koordinerede aktion er sket uden hjælp fra politiet i Odense.
- Vi vidste at Ribe Politi ville gå i aktion i dag, men derudover har jeg ingen kommentarer. Det siger kriminalinspektør Herman Overgaard til Tv 2/FYN.

Sigtede risikerer op til otte år

Tre af de anholdte vil blive sigtet for menneskehandel. Strafferammen er op til otte år. 
Otte andre vil blive sigtet for rufferi, og seks vil blive sigtet for prostitution.

Ifølge Lorenz Madsen har aktionen krævet måneders planlægning, som blandt andet har involveret lettisk politi.

Lettisk Politi har også været i aktion i dag. På samme tid som kollegerne slog til i Odense, der jagtede lettisk politi de kontakter i Letland, der står for at sende prostituerede til Danmark.