Stor skuffelse: Odense Håndbold taber historisk finale

Odense Håndbold var favoritter i pokalfinalen, men halsede efter hele vejen, da Nykøbing Falster tog pokalen med sejr på to mål over Odense Håndbold.

Nykøbing Falster er ny pokalmester i kvindehåndbold. Det blev en kendsgerning, da holdet i finalen i Santander Cup slog Odense Håndbold med 28-26.

Odense var på forhånd favorit i kraft af sine mange landsholdsspillere og en sæson, hvor holdet har nuppet 14 sejre ud af 14 mulige. Men i en tæt forestilling trak Nykøbing Falster alligevel det længste strå.

Ingen af klubberne havde nogensinde stået i en pokalfinale før.

Første halvleg blev afviklet i et højt tempo, hvor de to kompetente mandskaber gav publikum i Esbjerg en jævnbyrdig og meget velspillet forestilling.

Holdene fulgtes godt ad, men efter Odenses scoring til 8-7 havde Nykøbing F. en god defensiv periode, hvor keeper Cecilie Greve fik fat i meget mellem stængerne.

Fynboerne holdt en scoringspause på næsten syv minutter, og på den tid bragte Nykøbing sig foran med 11-8, inden Mette Tranborg igen fik hul på bylden for Odense.

Odense var hurtigt tilbage på sporet, og stregen Sara Hald bragte fuld balance med sit første mål til 13-13 med to minutter til pausen.

Kort efter blev Odense dog ramt af en tominuttersudvisning til Kamilla Kristensen, som Nykøbing udnyttede til at score halvlegens sidste to mål, så pauseføringen 15-13 blev sikret.

Nykøbing kom også bedst ud til anden halvleg, og efter to minutter sørgede Kristina Kristiansen for kampens første firemålsføring med scoringen til 17-13.

Odense reducerede til 18-19, men snart var Nykøbing igen foran med fire mål, bland andet ved 24-20 efter 14 minutter.

Men Odense var slet ikke slået. Spændingen levede igen i bedste velgående, da Mette Tranborg med ni minutter tilbage reducerede til 24-25 med sin sjette scoring på otte forsøg.

Med seks minutter tilbage havde Nadia Offendal chancen for at reducere til 25-26, men målmand Sakura Hauge nappede det svage straffekast.

I stedet havde Kristina Kristiansen i den anden ende muligheden for at øge til 27-24 ligeledes på straffekast, men også hun misbrugte.

Odense var gået over til at spille syv mod seks i angrebet, men trods overtallet smed Stine Jørgensen bolden væk i det næste angreb.

Det blev kostbart, da Dione Housheer i angrebet efter bragte Nykøbing på 28-25 med godt to minutter tilbage.

Odense formåede da også blot at pynte på facit, inden Nykøbing-spillerne kunne juble i triumf.