I det fynske folks tjeneste

Stort fald i antallet af konkurser - men ikke i Odense

Odense undgår i modsætning til Købehavn de store rutsjeture, men byen kommer aldrig rigtig helt op at ringe, siger cheføkonom Steen Bocian.

25 virksomheder gik konkurs i Odense i februar. Foto: Peter Bergman

Årets anden måned bød på betydeligt færre konkurser end årets første måned. Således blev 539 virksomheder på landsplan begæret konkurs i januar, mens tallet for februar var 311.  Korrigeret for sæsonudsving, svarer det til et fald på mere end 25 procent, viser nye tal fra analysevirksomheden Experian.

Det er de især omkring de større byer, at der er sket et fald i antallet af konkurser - dog ikke i Odense. Her er antallet af konkurser steget med cirka 15 procent, men i tørre tal drejer det sig om en stigning fra 22 til 25 konkurser.

- I det hele taget er udviklingen mere jævn i Odense -  og på Fyn i det hele taget - modsat af , hvad den er i København, siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Steen Bocian til TV 2/FYN.

Han oplyser, at hvis man måler på antallet af aktive virksomheder, så er andelen af konkurser højere i København end på Fyn.

- I Odense har det ikke været alvorligt i mange år. Her undgår man i modsætning til København rutsjebane-turene. Det er det stille vand, midten af vejen. Odense kommer aldrig rigtig helt op at ringe, siger Steen Bocian og tilføjer, at de små månedlige udsving i Odense og på Fyn alene skyldes, at der reelt ikke er ret mange virksomheder, der går konkurs på Fyn.

- Så hvis der lige er fem ekstra i en måned, så kan det godt se dramatisk ud, siger Steen Bocian.

I 2016 var tallene for januar og februar henholdsvis 25 og 39 konkurser, mens tallene i 2015 var 24 og 20 og tilbage i 2010 var der 35 og 33 konkurser i henholdsvis januar og februar.