I det fynske folks tjeneste

Stort interview med Kent Nielsen: - Vi ved, vi er stærke

Efter tre ugers juleferie var OB-truppen fredag samlet for første gang i det nye år. Træner Kent Nielsen vil se forbedringer, inden det igen går løs i Superligaen.

Foto: Anders Høgh

Der var masser af smil og pjank, da OB-truppen fredag eftermiddag mødtes til årets første træning i Ådalen. 

Efter en times løbetur langs åen i det flotte solskinsvejr stod den på småbold og styrketræning med klubbens assisstenttræner, John Bredal, og den fysiske træner Simon Hollyhead. 

Efterårssæsonen var ikke nogen specielt god oplevelse for de stribede fra Odense, så ferien kom på et fint tidspunkt, vurderer cheftræner Kent Nielsen.

- Der er ingen tvivl om, at det var et tough efterår, vi var igennem, hvor vi først og fremmest var pressede spilmæssigt. Og når man så er presset resultatmæssigt også, så bliver man det også på det mentale plan. Og der må jeg sige, at der har spillerne virkelig kunne stå imod. Vi var skuffede over resultaterne og jeg synes, de har slidt og slæbt for det, så der er ingen tvivl om, at det var rart for alle at få en puster, siger Kent Nielsen.

Han lægger særlig vægt på, at OB sluttede efteråret af med at få syv point i de sidste fem kampe, og i lange perioder også fik leveret noget rigtig fin fodbold.

- Vi fik sluttet fornuftigt af, så man kunne få det lagt lidt til side og bruge ferien til at få ny energi af. Så den kom godt, siger Kent Nielsen.

Fokus på konditionen
I de første to uger af sæsonopstarten har klubben ikke planlagt træningskampe. Først skal grundkonditionen på plads.

- De første 14 dage har vi meget fokus på alt det fysiske, både styrkemæssigt og konditionelt. Det er helt bevidst, at vi ikke har træningskampe her i de første 14 dage, det er for at holde fokus på den fysiske del, siger Kent Nielsen.

Det er klart, at vi er opmærksomme på at få noget ind, der kan give os nogle andre muligheder.

Kent Nielsen, træner, OB

Han fortæller, at efter de første par uger begynder træningskampene at komme, men samtidig med det er der fortsat fokus på især løb.

Først på træningslejren i Pinatar ved Alicante i Spanien begynder Kent Nielsen og hans stab at arbejde med den forventede start-11'er, der skal stå klar den 20. februar, når OB og Randers tager hul på forårssæsonen med en kamp på EWII Park i Odense.

Truppen er god - men vi holder øjnene åbne
Cheftræneren erkender, at resultaterne ikke var gode nok i efteråret, men han har fortsat masser af tillid til den nuværende OB-trup. 

Så selv om både han og især sportsdirektør Jesper Hansen holder sig godt orienterede om mulighederne for interessante tilgange i det nuværende transfervindue, så skal OB-fansene ikke forvente endnu en omgang med kæmpe udskiftninger i spillerstaben.

I en meget tæt Superliga så kan jeg jo slet ikke forestille mig, at vi taber en kamp.

Kent Nielsen, træner, OB

- Vi har en stærk tro på, at den trup, som vi har, også kan løftes til at præstere bedre. Så det vigtigste er at holde nogenlunde sammen på den trup, vi har, men der er heller ikke nogen tvivl om, at vi også er lidt obs på, hvor vi kan forbedre os. Og der er ikke nogen tvivl om, at specielt den offensive del er det, som vi har lidt mest med. Vi er det hold, der har scoret færrest mål, men vi er ikke det hold, der har haft færrest chancer. Så det er klart, at vi er opmærksomme på at få noget ind, der kan give os nogle andre muligheder, siger Kent Nielsen. 

Læs også OB-anfører: Vi skal væk fra bunden i en hulens fart

OB har eftersigende allerede afvist bud på svenske Rasmus Jönsson, der var eftertraget af IFK Göteborg, og den hollandske midtbaneprofil Mohamed El Makrini, som en saudiarabisk klub bød på. Alligevel kan det ske, at tilbuddene bliver så gode, at OB ikke kan sige nej. Det vil være ærgerligt, men det holder ikke den erfarne træner vågen om natten.

- Jeg har været for længe i gamet. Det er en del af den virkelighed, vi er i. Det må man være afklaret med. Der er nogle ting, du ikke selv er herre over. Nogle gange kan tingene gå enormt stærkt. Det gjorde de for eksempel for et år siden, da Kenneth Zohore blev solgt. Det gør det også nogle gange, når spillere kommer ind. Så det er en del af det. Men trænerteamet bruger energien på den trup, der er her, og så kan det være, der bliver arbejdet et andet sted på, om der kan tilføres noget. Det er der andre, der tager hånd om, siger Kent Nielsen med slet skjult henvisning til sportsdirektør Jesper Hansen, der er ansvarlig for til- og afgange i truppen.

- Vi ved, vi er stærke
Cheftræneren har fortsat stor tiltro til holdet og ser frem til at komme i gang med forårssæsonen. 

Direkte adspurgt hvad hans forventninger er til foråret, svarer Kent Nielsen:

- Mit håb og min tro er jo altid, at i en meget tæt Superliga så kan jeg jo slet ikke forestille mig, at vi taber en kamp. Og så ved jeg godt, at alle trækker på smilebåndet - men det er jo sådan, vi tænker. Vi ved, vi er stærke. Og Superligaen oser jo af, at den er tæt og jævnbyrdig. Det vi har en forventning om, er at vi arbejder benhårdt for at være så godt forberedt, først og fremmest, at vi står snorlige mod Randers. Både fysisk og taktisk. Jeg synes, vi var meget energiske i efteråret, men jeg har en forventning om, at vi får et nøk mere.

I bund og grund har Kent Nielsen en klippefast tro på, at de har fat i det rigtige i OB. Bortset fra lige det med at score mål. 

Derfor kommer der heller ikke til at ske en spillemæssig revolution frem mod sæsonstarten.

- Fodbold er et spil, hvor du kan gøre mange rigtige ting og alligevel ikke få resultater. Ind imellem kan du også gøre nogle forkerte ting og alligevel vinde. Vi har et hold, der er enormt stræbsomme efter at gøre de rigtige ting. Hvis vi gør det, og jo oftere vi gør det, så har vi også styrken til at vinde og få en hel del point. Og det er de forventninger, jeg har til spillerne; at vi virkelig jagter de gode resultater i hver eneste kamp. Den udstråling har jeg en klar forventning om at se.

Fire mand manglede

Til årets første træning manglede fire mand. Færingen Joan Simun Edmundsson var blevet fanget på Færøerne på grund af et fly, og både Oliver Lund og Mohamed El Makrini måtte blive i sengen med sygdom. 

Endelig var Thomas Mikkelsen allerede taget til Skotland for at færdiggøre skiftet til Dundee United, for hvem han allerede fredag aften fik debut i topkampen mod Hibernian. En kamp Dundee tabte med 0-3.

OB spiller forårets første Superligakamp hjemme mod Randers den 20. februar.

12:41

Video: Anders Høgh

Luk video