I det fynske folks tjeneste

Streetfodbold indtager havnen

Det var spilleglæde og tricks der er i centrum, da Laudrup & Høgh Street besøgte Odense.

Det var ikke helt almindelig fodbold, som man kunne opleve på havnen i Odense i dag.

Børn i alderen ni til 14 år kunne i dag bruge deres Store Bededagsferie på at deltage i første runde af det uofficielle DM i street fodbold. Men i dag er det ikke konkurrencen det handler om.

- Det skal være sjovt. Det skal være en dag, hvor de kan komme ned og hygge sig og spille noget bold og prøve at lave nogle af de finter, som de har gået og øvet sig på hjemme i haven og på vejen. Og så prøve dem lidt af i kamp også, siger Lars Høgh, initiativtager til Laudrup & Høgh Street 2008.

Fodboldens legeplads

Og det er et helt univers af forskellige foldboldoplevelser. Der var mulighed for at være med i DM i tricks, hvor man kan kvalificere sig til finalen på rådhuspladsen. Der er fodtennis og rundt om på havnen ligger der 100 bolde, så alle kan få sin fodboldlyst stillet.

- Vi håber de tricks, som bliver lavet her, bliver overført til det rigtige fodbold, så vi også kommer til at se det rundt på fodboldbanerne og måske til sidst på stadions, siger Lars Høgh

Baggrunden for Brian Laudrup og Lars Høghs initiativ med street fodbold er barsk nok - alt for mange forlader fodboldklubberne i ungdomsårene. Det er dem de to gamle landsholdskammerater vil beholde i folden.

- For Brian og jeg handler det om at få så mange ud at spille som muligt. Der er jo mange der falder fra fodbold i dag. Og det her er glæde, det er fodbold og det er leg, og det er egentlig det, det handler om. Man skal bevare den der lidenskab i fodbold, siger Lars Høgh.

Otte steder i landet skal der leges - inden finalen afvikles i København grundlovsdag.