Strejke: 905 patienter har fået aflyst aftaler på OUH

905 patienter på OUH har fået udskudt deres aftale med hospitalet som konsekvens af den igangværende sygeplejestrejke.

905 patienter på Odense Universitetshospital har fået udskudt deres operation, indlæggelse eller samtale på grund af sygeplejestrejken, der startede natten til lørdag.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Region Syddanmark. 

Antallet af de udskudte aftaler med hospitalet dækker fra og med lørdag den 19. juni til og med den 21. juni. 

Opdatering
Clock23. jun 2021, kl. 14:18
Artiklen er opdateret med citater fra regionsdirektør i Region Syddanmark, Jane Kraglund.

I alt er der på Region Syddanmarks sygehuse aflyst 2.191 aftaler de seneste tre dage. Det tal vil dog stige dag for dag, da sygehusene er blevet bedt om kun at aflyse aftaler tre dage frem. 

- Vi vil løbende aflyse patienter, indtil konflikten er overstået. Vi har skubbet knap 2.200 patienter, men der vil blive skubbet flere de kommende dage, fortæller regionsdirektør i Region Syddanmark, Jane Kraglund, til TV 2 Fyn.

Udskudte aftaler på regionens hospitaler

Sygehus Lillebælt, der også har en afdeling i Middelfart, har 573 udskudte aftaler med patienter. Hvor mange af de 573 udskudte aftaler, der hører til afdelingen i Middelfart, fremgår ikke af tallene fra Region Syddanmark. 

Men rygkirurgisk og rygmedicinsk ambulatorium, som ligger i Middelfart, var på forhånd udpeget til at være en af de afdelinger, der skulle strejke.

- Jeg synes, det er svært at vurdere, om antallet er stort eller lille. Det er det antal, der er som konsekvens af konflikten. Det er nok den størrelsesorden, man må regne med, kommer til at være, siger Jane Kraglund.

Regionen oplyser også til TV 2 Fyn, at antallet af aflyste aftaler kun dækker over antallet af patienter. En patient kan godt have flere aftaler med hospitalet, som er aflyst, men det er der altså taget højde for i tallene.

TV2 Fyn har fået svar fra fire afdelinger på OUH om, hvordan strejken har ramt dem og hvor mange operationer, der udskydes. 

De fire afdelingers rykkede operationer:

Alle patienter, der får udskudt deres aftale med sundhedsvæsenet, får besked via e-boks. Hvis man har en aftale på hospitalet og ikke har hørt noget, skal man fortsat bare møde op til den planlagte tid.