Studerende til politikere: I skræmmer os væk

Unge studerende gik torsdag på gaden i Odense. De vil have politikerne til at stå sammen om at skabe et bedre bymiljø for at fastholde unge i byen.

Lukningen af Thomas B Thriges gade er et af de store stridsemner i valgkampen. Men der er også politisk uenighed om et nyt musik- og kulturhus, og de unge frygter, at det samme sker med kommende projekter. Og det vil ifølge Syddanske Studerende have katastrofale konsekvenser.

De mener, at usikkerheden om Odenses fremtid er med til, at mange studerende pendler til byen, og at tre ud af fem færdiguddannede flytter væk fra Odense efter endt uddannelse.

- Der er rigtig mange, der henvender sig til os på Studenterhuset og siger, at de synes, at Odense er kedelig, og at de mangler noget i Odense. Jeg håber, at det her kan være med til at gøre forskellen, siger Ida Tanita Sørensen, der er formand for Foreningen Studenterhus Odense.

Hver fjerde studerende fra Syddansk Universitet vælger at pendle fra København. Efter studiet finder 2 ud af 5 studerende arbejde på Fyn.