I det fynske folks tjeneste

Studie-job til alle i Odense

Odense bliver den første by i Danmark, der stiller garanti for studierelevant arbejde til alle studerende, mens de læser i byen.

- Vores mål med garantien er at gøre Odense til en bedre studieby. Det er ikke nogen hemmelighed, at uddannelsesniveauet på Fyn er lavere end landsgennemsnittet. Derfor håber vi, at en bedre kontakt mellem vores studerende og vores arbejdspladser, får de færdiguddannede til at blive på Fyn, siger borgmester Jan Boye.

For de unge vil en studiejobgaranti gøre Odenses uddannelsesteder mere attraktive, vurderer rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede.

- Unge går efter de uddannelsessteder, hvor de kan få relevante studiejob. Så når Odense stiller garanti er det med til at profilere os i forhold til de andre universiteter. Det er simpelthen et konkurrence-parameter, siger Jens Oddershede.

For at nå at opfylde garantien inden den 1. september, går kommunen nu i tæt samarbejde med Odenses virksomheder.

En række virksomheder er allerede involveret, og det næste halve år vil kommunen, Syddansk Universitet og erhvervslivet samarbejde om at justere de mange studiejob, så de bliver mere studierelevante og mere givtige for byens studerende.

- Studiejobgarantien gavner ikke kun byens studerende. Også det fynske erhvervsliv kan få stor gavn af at ansætte flere studerende, så det er også i deres interesse at have studerende ansat, mener formand for Dansk Industri på Fyn, Clas N. Andersen.

- De studerende går til opgaverne med entusiasme og nye idéer. Desuden er kontakten med de studerende vejen til at rekruttere dem som gode medarbejdere, når de er færdige med studiet, siger Clas N. Andersen.