I det fynske folks tjeneste

Studieretning: Mulernes har fået særlig godkendelse

Mulernes Legatskole har blandt andet udendørs multiidrætsanlæg, adgang til B1909s kunstgræsbaner, tennisbaner og et idræts- og motionshus i to etager. Foto: Mulernes Legatskole

Undervisningsminister Merete Risager har givet en særlig godkendelse til, at det odenseanske gymnasium Mulernes Legatskole, så skolen kan tilbyde en studieretning med idræt på højt niveau.

Det oplyser Mulernes Legatskole i en pressemeddelelse.

Skolen er således det eneste gymnasium i Odense som har tilladelse til at udbyde en lokal studieretning med idræt-B. På landsplan er der kun 20 gymnasier, som har fået dispensationen.

Læs også Hård træning og tillid: Seks drenge fik styr på livet

- Idræt og fysisk udfoldelse har altid haft en vigtig plads på skolen, så derfor var det en stor skuffelse, at studieretningen med idræt som studieretningsfag, blev afskaffet i det almene gymnasium stx, ved den nyligt gennemførte gymnasiereform, og overgivet til htx, skriver skolen i pressemeddelelsen.

Som de øvrige gymnasier i Odense fortsætter Mulernes Legatskole også med at tilbyde et godt miljø for Team-Danmark og øvrige eliteelever.

Samarbejde om idræt

Mulernes Legatskole har i en årrække samarbejdet med Institut for idræt på SDU, H.C. Andersen Marathon, Håndboldklubben Stjernen og fodboldklubben B1909 samt de nærliggende folkeskoler. Her har Mulernes elever været brugt som instruktører og rollemodeller for folkeskoleelever og andre unge i lokalområdet.

Læs også Nu skal nyborgenserne ikke langt for at blive SoSu-hjælper