I det fynske folks tjeneste

Succes med at sende socialrådgivere væk fra kontoret

Det er en god ide at sende socialrådgiverne ud af de kommunale kontorer og ud til borgere der har problemer. Det viser et forsøg i Odense.

Odense Kommune har succes med at sende socialrådgiveren ud til samtaler på værestederne

Kit Prüsse på arbejde ude i samfundet.

1 af 2

Kit Prüsse er socialrådgiver i Odense Kommune. Men dér kommer hun sjældent.

- Der er mange, der har et forbehold om at komme på et kontor, hvor de er kaldt ind til en samtale. Det virker meget formelt. Så når jeg kommer ud er det mere afslappet over en kop kaffe, og borgerne kender stedet bedre end jeg gør, siger Kit Prüsse, der har været opsøgende socialrådgiver det seneste år.

Kit Prüsse har blandt andet gennemført flere samtaler på værestedet Mælkevejen.

- Her kan man bedre være personlig, og jeg er meget glad for at hun er kommet her og har hjulpet mig, siger Rugsel Martinez fra Odense.
Forsøget med de udadvendte socialrådgivere i Odense har kørt i et år, og det er blevet modtaget godt.

- Vi skal ud hvor folk er og ikke omvendt, og socialrådgiverne skal ikke sidde på deres kontorer og synes de er nogle skrankepaver, hvis de trives bedre ude blandt borgerne, siger socialrådmand, Erik Simonsen(K) fra Odense Kommune.

Kit Prüsse har gennemført mere 100 samtaler væk fra de offentlige kontorer, og erfaringerne fra blandt andet hendes arbejde betyder, at politikerne vil gøre ordningen permanent.

- Borgerne slipper for at komme op på den store stygge kommune. De møder den samme person i deres nærmiljø, og det tror jeg på er en klar fordel, siger Erik Simonsen.