Succesfuld åbning: Det Nye H.C. Andersen Hus formår at tiltrække gæster - trods aftentider

Hvor det går lidt sløvt hos mange af de andre museer på Fyn, lever interessen for det nye H.C. Andersen Hus op til forventningerne.

Det har været lidt sværere at lokke folk på museer indtil videre denne sommer sammenlignet med den sidste, men det er ikke tilfældet for det Nye H.C. Andersen Hus til trods for, at de kører med en såkaldt soft opening.

Det fortæller publikumschef ved Odense Bys Museer Merete Schultz.

- Vi er kommet supergodt fra start, selvom vi har nogle mærkelige åbningstider i juli, hvor vi holder åbent fra 14 til 22.

Grunden til den sene åbningstid er, at man laver en gradvis åbning for offentligheden.

Man har valgt at gøre det på den måde, så håndværkerne, der arbejder på det nye hus, kan gøre deres projekter færdige om formiddagen.

Merete Schultz er godt tilfreds med det antal besøgende, som har været i Det Nye H.C. Andersen Hus siden åbningen.
Merete Schultz er godt tilfreds med det antal besøgende, som har været i Det Nye H.C. Andersen Hus siden åbningen.
Foto: Flemmings Ellegaard

- Vi har observeret gennem de sidste 14 dage, at folk gerne vil på museum om aftenen, siger Merete Schultz.

Hvis man er en af dem, der ikke har noget imod at tage sent på museum og gerne vil besøge den nye odenseanske attraktion, skal man dog lige sørge for at booke tid.

Udsolgt til klokken 22

Det er den måde, museumsfolkene kan sørge for, at der ikke er for mange mennesker til stede samtidig, og man dermed risikerer at være årsag til et corona-smitteudbrud.

Heller ikke booking-kravet har dog taget livet af interessen for Det Nye H.C. Andersen Hus.

Publikumsdirektøren fortæller, at deres første helt udsolgte dag blev tirsdag, hvor alle billetter helt frem til klokken 22 om aftenen var udsolgt.

Hun understreger dog, at der stadig er en del billetter at få resten af juli, hvor aftenåbningstiderne fortsætter.

Tal viser, at selvom, der skal tages coronahensyn, og der er anderledes åbningstider, så er Det Nye H. C. Andersens Hus på niveau med besøgstallene for det gamle H. C. Andersen-museum før corona.

Man kan således se, at der i uge 27 var 3651 besøgende i Det Nye H.C. Andersen Hus, hvor det gamle i den samme uge i 2019 havde 3498 besøgende.

Aftenåbningstiderne ophører, når juli måned slutter.