I det fynske folks tjeneste

Sure studerende til Lars Løkke: Vi står klar med bannere og skilte

Lars Løkke Rasmussen lægger torsdag aften vejen forbi Skt. Knuds gymnasium, hvor de studerende i den grad vil vise deres utilfredshed med regeringens besparelser på SU.

Det bliver kritiske spørgsmål og bannere med protester, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag aften bliver mødt med, når han gæster Skt. Knuds gymnasium i Odense. De fynske stuuderende er utilfredse med, at 2025-planen byder på nye besparelser på uddannelsesområdet. 

De fynske gymnasieelever frygter for, hvordan deres fremtid kommer til at se ud med regeringens planer, og den frygt vil de konfrontere statsministeren med. 

Læs også Frustrerende: Studerende jagter bolig

- Nu er vi så heldige at Lars Løkke Rasmussen kigger forbi Odense i dag, men vi bliver nødt til at vise, hvor kede af vi er af, at besparelserne igen går ud over gymnasierne, som i forvejen har lidt de seneste år, siger Laurits Rasmussen, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Fyn. 

Lars Løkke Rasmussen besøger torsdag klokken 19 Skt. Knuds gymnasium for at fortælle fynboerne om regeringens 2025-plan. Her vil de fynske gymnasieelever (DGS Fyn) møde op og markere deres utilfredshed med regeringens spareplaner på uddannelsesområdet.

- Vi vil selvfølgelig gå i konstruktiv dialog med statsministeren, men samtidig vil vi vise vores utilfredshed med bannere og skilte. Vi bliver nødt til at stå sammen for at vise vores utilfredshed mod regeringens massive besparelser på uddannelsesområdet, for vi er rigtig mange som ikke vil se stille på mens vores uddannelser bliver udhulet, uddyber Laurits Rasmussen. 

Læs også Efterskoler: Besparelser vil ramme hårdt

Det er specielt besparelserne på SU-området, som bekymrer Laurits Rasmussen. Han mener, at de elever, som bliver nødt til at bidrage til husholdningen hjemme, kommer i klemme. Han har derfor et spørgsmål klar til statsministeren på vegne af de studerende, som skal have den hjemmeboende SU til at række til studieture, transport, bøger og tilskud til husholdningen:

- Jeg vil spørge ham, om han tror på, at de studerende kan overleve med de penge, der er tilbage, eller om han foretrækker, at de studerende drukner i studiejobs og ikke har energi og overskud til studierne.