Susanne planter træer for Per i Odenses nye mindeskov

Søndag åbnede Danmarkslund i Odense, hvor fynboer kan plante træer for at mindes afdøde eller livsbegivenheder. Susanne Hansen plantede seks træer for Per.

Et spinkelt egetræ hives op af en sort plastikpotte og sættes ned i et nydeligt opgravet hul. Susanne Hansen skubber det løse jord tilbage i hullet og stamper roden godt fast.

Træet står lige nu en smule alene på en 5.100 kvadratmeter stor mark ved Hollufgård i Odense, men inden længe har flere hundrede ege- og bøgetræer forhåbentlig dannet en mindeskov - en såkaldt Danmarkslund.

- Vi planter træ for vores far, svigerfar, bror, mand og bedstefar, fortæller Susanne Hansen.

Tanken med mindeskoven er, at det fremover bliver muligt at plante et træ til minde om personer, fødsler, konfirmationer, forlovelser, bryllupper, jubilæer eller en kær afdød slægtning.

Træ-elsker fik ingen blomster

I stedet for at købe blomster til Pers begravelse, samlede familien i stedet ind til et træ i den nye mindeskov. Det blev til hele seks styks, og de skulle sættes i jorden på åbningsdagen for Danmarkslund i Odense.

- Han var nemlig træ-elsker, skal jeg sige dig, og han var født i Odense, så det kunne ikke være bedre, siger Susanne Hansen.

Odense Kommune har doneret det store område ved Hollufgård til Danmarkslund, og derfor var by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) også ude at plante et træ.
Odense Kommune har doneret det store område ved Hollufgård til Danmarkslund, og derfor var by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) også ude at plante et træ.
Foto: Pernille Gram

Det store areal ved herregården Hollufgård er skænket til organisationen Plant et Træ af Odense Kommune.

I alt blev 34 træer sat i jorden på åbningsdagen.

Danmarkslund