Svømmehal som i gamle dage

8. oktober 1938 slog svømmehallen Klosterbakken første gang dørene op. 75 års dagen blev tirsdag fejret med priser som i 1938.

Da Svømmehallen Klosterbakken åbnede 8. oktober 1938 kostede det 50 øre for børn og 1 krone for voksne at komme ind. Og det var også prisen tirsdag, hvor svømmehallen fejrede sig selv.

- Det var en eventyr for os svømmer, og jeg er kommet i svømmehallen siden første dag. Odense var en af de første byer, der fik en svømmehal, og vi kom der flere gange om dagen for at spille vandpolo, fortæller 93-årige Hans Sørensen.

0810 svom

Den ældre svømmeveteran var også mødt frem til jubilæet, og han er stadig en flittig bruger af Klosterbakken, der blev renoveret for få år siden.

- Den er blevet meget bedre. Jeg bruger mest kondirummet, og så slutter jeg af med tage et par baner i bassinet, siger Hans Sørensen.

Udover en billig entré blev dagen også fejret med 1938-priser i cafeteriet, hvor de mange gæster kunne købe kaffe og rundstykker.

- Der har været rigtig mange mennesker lige fra morgenstunden, og vi har set mange, vi ikke har set før. Jeg håber, at de kommer igen også når vi har 2013-priser, siger svømmehalsleder Jørgen Æbelø.

Hans Jørgensen glæder sig over at have været gæst i svømmehallen gennem en menneskealder, men han synes også, at det har sine kedelige sider.

- Nu er der kun mig tilbage, som kender hele svømmehallens historie. Når jeg snakker med dem i receptionen, så aner de ikke hvad jeg taler om, når jeg snakker om den gang i 1938, siger Hans Jørgensen.