Syge børn i super-biler: Victor ræsede rundt i en lynhurtig Mercedes

Sportscar Event var tirsdag på besøg i Hans Christian Andersen Airport for at køre ture med syge børn og deres familier, så de får et afbræk fra en hård hverdag.

Parkeringspladsen ved lufthavnen i Beldringe er fyldt med biler, der kan få de fleste til at spærre øjnene op.

Mercedes, Maserati, Porsche og Ferrari er blandt de biler, man kan få lov til at få en tur i. Det er foreningen Sportscar Event, der har taget turen til Odense i de million-dyre sportsvogne for at give den gas på lufthavnens område.

quote De mennesker, som er født under heldige stjerner, vil jo også gerne give lidt tilbage.

Jacob Skree

- Vi har en børnedag, hvor vi inviterer børn fra Børnecancerfonden og Smilfonden til at komme med deres familie, hvor de kan prøve at få nogle ture og få et afbræk fra en hård hverdag, fortæller en af arrangørerne og bestyrelsesmedlem i Sportscar Event Jacob Skree.

Folk vil gerne give lidt

Jacob Skree fortæller, at det ikke er svært at få bilejerne til at komme og byde velkommen ombord i de dyre biler.

- Først og fremmest er det et spørgsmål om, at folk gerne vil give lidt. De mennesker, som er født under heldige stjerner, vil jo også gerne give lidt tilbage, så de kommer her kvit og frit og står selv for slitage, og hvad der ellers er af udgifter og bidrager med deres biler og deres evner til det gode formål, siger Jacob Skree.

Syge børn kunne blandt andet prøve kræfterne i en Porsche 911
Syge børn kunne blandt andet prøve kræfterne i en Porsche 911
Foto: Ole Holbech

En af dem, der får en tur i en Mercedes AMG, er Victor Kofod fra Snekkersten. Han suser rundt på landingsbanen med hastigheder et stykke over 200 kilometer i timen og dæk, der skriger i svingene.

Hvordan var turen?

- God.

Hvad synes du om sådan en sportsvogn?

- Godt, lyder det korte svar fra Victor Kofod, der tydeligt har fået sig en god oplevelse.

Victors far fortæller, at de har taget turen fra Nordsjælland til Odense, fordi de var forhindret af sygdom, da Sportscar Event var på Sjælland.

Gør en forskel

Når bilerne suser afsted med de syge børn og deres forældre, gør de en forskel, fortæller Marianne Benzon Nielsen, der er direktør i Børnecancerfonden.

- Det er jo en helt speciel oplevelse. Det der med at komme ud og køre hurtigt i nogle biler. Det er så meget sjovere at komme hjem til sine kammerater og fortælle om sådan en helt særlig dag, end det er at fortælle om alt det svære, der sker i ens liv, når man har kræft, siger Marianne Benzon Nielsen.

Køb en tur i en superbil

Børnedagen tirsdag er en forløber for arrangementet på lørdag, hvor alle kan få lov til at beundre de lækre sportsvogne og købe sig en tur med fuld gas på lufthavnens asfalt.

- Alle kan komme, se på bilerne, og de kan også købe en tur, så de kan komme ud og opleve, hvad det vil sige at køre en tur i en rigtig sportsvogn for fuld gas på en lukket bane. Det er jo en oplevelse, som de færreste har prøvet før og kommer til igen. Og de midler, vi så kører ind på lørdag, går til de her godgørende formål. Primært Børnecancerfonden, fortæller Jacob Skree.

Og det batter noget for kræftramte børn og deres familier, når der kommer betalende passagerer i superbilerne, fortæller Marianne Benzon Nielsen.

- Børnecancerfonden er en selvstændig fond, og hvis vi skal kunne hjælpe børn med kræft og deres familier, har vi brug for ildsjæle som dem, der er i Sportscar Event til at hjælpe os med at samle midler ind, så vi kan lave forskning i børnekræft, støtte familierne undervejs og sikre, at man kender til, hvad det vil sige, når et barn har kræft, fortæller hun.

Sportscar Event for alle foregår lørdag den 16. oktober fra klokken 9 til 15.