I det fynske folks tjeneste

Syrisk flygtning åbner restaurant i Odense

Abed Arab kom til Danmark for to år siden som asylansøger. Nu har han allerede åbnet sin egen restaurant i Odense.

For to år siden flygtede 46-årige Abed Arab fra borgerkrigen i Syrien og endte i Odense. Siden da har han arbejdet på en restaurant i Esbjerg, inden han for kort tid siden blev selvstændig og åbnede Restaurant Palmen i Odense.

- Jeg har valgt at åbne denne restaurant for at blive selvforsørgende. Jeg er ikke glad for eller vant til at blive forsørget af andre. Det betyder meget for mig at kunne være selvstændig, og siden jeg kom hertil har det hele tiden været min hensigt at kunne klare mig selv uden det offentliges hjælp, forklarer den 46-årige kok.

Abed Arab er uddannet kok i Syrien, og han har blandt andet arbejdet på femstjernede restauranter i Libanon og Dubai. Det er også her, han har fået inspirationen til den eksotiske indretning, der præger Restaurant Palmen.

- På restaurantens terasse er det meningen, at man skal kunne nyde lyden af vandet fra en fontæne. Fontænen minder meget om dem, vi har i Damaskus. Det giver ro og en særlig stemning, siger Abed Arab.

Selvom han kun har været kort tid i Danmark, har han ikke planer om at vende tilbage til Syrien, når borgerkrigen slutter.

- Nu vil jeg fokusere på at lære det danske sprog for at kunne blive en endnu større del af det danske samfund. Jeg er evigt taknemmlig over, at det danske samfund har givet mig denne chance, lyder det fra Abed Arab.

 

01:48 Luk video