I det fynske folks tjeneste

Syv litauere anholdt for cykelrov i Odense

Fyns Politi stoppede torsdag syv litauere siddende i en bus. I bussen havde de seks dyre cykler. En er sigtet for brugstyveri og hæleri.

En patruljevogn kørte torsdag rundt på Vollsmose Alle i Odense. De opdagede en bus på svenske nummerplader, der virkede mistænkelig. I bussen sad syv personer, som alle stammer fra Litauen. Udover mændene var der også seks dyre mountainbikes, som de havde svært ved at forklare.

- Betjentene synes selvfølgelig, det er mærkeligt, at der sidder syv mænd i en bus, hvor de samtidig har seks meget dyre cykler bag i. Vi har en mistanke om, at cyklerne er stjålet, derfor anholdte vi dem på stedet, fortæller Vagtchef ved Fyns Politi Christian Rasmussen.

Efter afhøring på politigården er de alle syv blevet løsladt. En af mændene har dog fået en sigtelse for brugstyveri og hæleri med sig hjem til Litauen.

Hvad angår de stjålne cykler, har Fyns Politi allerede fundet en af ejerne. Ejerne af de fem andre cykler vil blive kontaktet af Fyns Politi. Hvis der stadig mangler en ejer eller to, vil Fyns Politi udsende en efterlysning.