I det fynske folks tjeneste

Taekwondo løfter integrationen

Danmarks Idrætsforbund vil have deres integrationsindsats for børn og unge på finansloven.

03:17

Sport kan gavne børn og unge på mange forskellige niveauer. Både fysisk og mentalt, men også for integrationen. For i Danmark finder vi ofte fællesskaber i vores lokale sportsklub eller forening. 

Og det kan der være brug for. Under halvdelen af de piger, hvis forældre er født uden for Europa, dyrker sport eller motion. Det fremgår af rapporten Danskernes Motions- og Sportsvaner, som Idrættens Analyseinstitut står bag.

Danmarks Idrætsforbunds integrationsindsats get2sport samarbejder med 30 forskellige foreninger om at hjælpe dem med at tage imod især børn fra socialt belastede områder og styrke frivilligheden i disse klubber. 

Læs også Boksetræner: Kedsomhed er roden til alt ondt

Usikkerhed om satspuljemidler

Ordningen bliver finansieret af satspuljemidlerne, som kun løber i en årrække. Derefter skal politikerne igen tage stilling til, om de vil forsætte med at finansiere ordningen. 

Derfor inviterede Dansk Idrætsforbund mandag aften flere politikere til Vollsmose Boxing, som de blandt andre støtter. 

- Vi ønsker, at det (Get2Sport, red.) skal være en del af statsbudgettet, og at man (politikerne, red.) siger, at de her aktiviteter er lige så vigtige, som det er at drive skoler, sundhed og alle mulige andre ting, siger Danmarks Idrætsforbunds formand Niels Nygaard. 

Læs også Forening: Kommunen har syltet bandeproblemer

Sport er sjovere end kriminaltitet 

En af de fremmødte politikere var retsordfører for Socialdemokraterne Trine Bramsen. Hun vil gerne prioritere sporten, men har ikke noget konkret bud på, hvor pengene skal findes. 

- Hvis man kigger på de her fantastiske børn, som lige nu laver sport, så er det jo 100 gange sjovere at bruge pengene på det, end at bruge dem på kriminelle. Så kan vi prioritere pengene på sport, så er det jo klart en fordel. Det er i hvert fald noget, jeg gerne vil bakke op om. Hvor pengene så konkret skal findes henne, det må vi jo tage en drøftelse af, siger Trine Bramsen. 

Ifølge en undersøgelse blandt medlemmer i DIF get2sport-foreningerne oplever 68 procent af medlemmerne, at de i nogen eller høj grad er blevet gladere for at gå i skole.