I det fynske folks tjeneste

Tandklinik for socialt udsatte

Frivillige har åbnet mobil tandklinik for socialt udsatte i Odense Kommune.

02:14

Frivillige har åbnet mobil tandklinik for socialt udsatte i Odense Kommune.

1 af 2

De socialt udsatte, misbrugere og hjemløse kan nu komme til tandlæge.

Frivillige tandlæger, tandplejere, klinikassistenter, Kirkens Korshærs Herberg, den kommunale tandpleje og Socialcentret i Odense Kommune er gået sammen, og de har fået økonomisk støtte fra Socialministeriet at etablere den mobile tandklinik.

Der er over 10 frivillige tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, der indtil nu har tilbudt deres arbejdsindsats i klinikken.

Akut tandpleje

Dårlig tandsundhed er et stort problem for misbrugere, hjemløse og andre socialt udsatte.

- Vi regner med, at der er omkring 200 socialt udsatte, der har brug for klinikken, men er findes ikke præcise tal. Vi kan tilbyde smertelindrende behandling, akut tandpleje. Dårlige tænder, der måske skal trækkes ud og tandbylder, der skal prikkes hul på, fortæller Reiff Furdal, der er frivillig tandlæge ved den mobile tandklinik i Odense.

På de to åbningsdage i sidste uge var der 9 patienter.

- Vi er blev modtaget rigtigt godt, og vi har fået positive tilkendegivelser, siger fortæller Reiff Furdal.

Penge fra Socialministeriet

Socialministeriet har bevilget 1,2 millioner kroner til drift de næste 4 år, samt 1,2 millioner kroner til indkøb af en helt ny mobil tandklinik

Klinikken indeholder alt moderne udstyr, herunder røntgen, opvaskemaskine, foto, IT og dentalt udstyr som i en almindelig klinik.

Fakta

Den mobile tandklinik er placeret ved Kirkens Korshærs Herberg i Benediktsgade i Odense. Klinikken holder åbent tirsdage og torsdage fra kl. 15.30 til 18.30.

Borgere der ønsker at gøre brug af klinikken skal henvises af et forsorgshjem, herberg, varmestue, behandlingssted, værested eller lignende.

De kan gøre brug af klinikken på grund af fattigdom, misbrug, hjemløshed eller andet, der forhindre dem i at bruge det almindelige tandlægesystem.