Tarup Center får lov at udvide

Detailhandlen i det nordvestlige Odense får nu lov at udvide betragteligt med en fordobling af blandt anden Tarup Centeret. Men en tilladelse er betinget af, at VIVA i bymidten er på plads.

I mere end 10 år har det været et stort ønske fra Tarup Centeret at udvide med flere forretninger, men hidtil har Miljøminsteriet bremset planerne. Ministeriet mener, at en udvidelse vil være i strid med planloven og gå ud over Odense Bymidte.

- Nu er der endelig lys for enden af tunnelen for Tarup Centeret og den øvrige detailhandel i det nordvestlige Odense siger By- og Kulturrådmand, Jane Jegind(V).

Baggrunden for de ændrede signaler er en rapport fra Institut for Centerplanlægning, der i en analyse konkluderer, at en udvidelse af forretningskapaciteten i Odense NV ikke vil gå ud over city.

- Trods en udvidelse vil Tarup Center ikke være en reel trussel mod det meget større tilbud i både Odense bymidte og Odense SØ, men vil i højere grad udfylde sin rolle som bydelscenter for det nordvestlige Odense, hedder det i rapporten.

Men samtidig konkluderer instituttet, at en forudsætning for udvidelserne af Korup Lokalcenter, Nordisk Tekstil og Tarup Centeret, er, at storcenteret VIVA bliver etableret i bymidten.

- Vi er glade for, at der endelig tegner sig en mulighed for at udvide vores center, men vi er stærkt utilfredse med, at vi skal vente på VIVA, siger centerleder i Tarup Centeret, Kim Lynbech.

I følge analysen for Institut for Centerplanlægning er tidshorisonten for udvidelserne 10 år.

- Vi kan umuligt vente så længe. Vi er presset under den skærpede konkurrence, så vi har brug for at komme i gang med vores udvidelse hurtigst muligt, og kan ikke vente på VIVA måske kommer, siger Kim Lynbech.

Etableringen af VIVA er blevet udskudt i flere omgange, men meldingen fra Steen og Strøm er, at centeret bliver til noget. Der er bare endnu ikke sat dato på byggestart.

Se analysen fra Institut for Centerplanlægning