I det fynske folks tjeneste

Tegneren Claus Deleuran får sin egen plads i Odense

Odense Kommune ønsker at hædre tegner Claus Deleuran (1946-1996) med hans egen plads.

Tegneren Claus Deleuran bliver hædret med sin egen plads i Odense.

Den kendte tegner Claus Deleuran får sin egen plads i Odense. Valget er faldet på et grønt område i Nyborgvejskvarteret, hvor Claus Deleuran voksede op.

Onsdag vil Rådmand Jane Jegind (V) afsløre skiltet med navnet Deleurans Plads og indvier pladsen på hjørnet af Nyborgvej og Ørbækvej.

Byrådsmedlem Anders W. Berthelsen (S) vil holde tale om Claus Deleuran og hans tegnekunst.

Arrangementet finder sted fra kl. 12.30 på hjørnet af Nyborgvej og Ørbækvej i Odense SØ.

Nogle af Claus Deleurans værker vil i dagens anledning være udstillet af lærer og Deleuran-samler Troels Vejgaard Jørgensen.

Rejsen til Saturn

Claus Deleuran (1946-1996) er mest kendt for sine finurlige tegneserier om Thorfinn, Danmarkshistorie for Folket og ikke mindst Rejsen til Saturn, der blev filmatiseret i 2008.

Han har også illustreret skolebøger og blev i 1991 tildelt den såkaldte Ping-Pris.

- Claus Deleuran voksede op i Gartnerhaven ved Nyborgvej, og i mange af hans arbejder indgår motiver, der tydeligvis er inspireret af hans opvækst i Odense. Odense Domkirke optræder fx i Rejsen til Saturn, ligesom motiver fra Nyborgvej og andre lokaliteter i den østlige bydel er at finde i hans store produktion, fortæller Anders W. Berthelsen.

Deleurans Plads ligger i Claus Deleurans barndomskvarter og harmonerer med kvarterets øvrige malernavne. Pladsen får navnet Deleurans Plads for også at ære Otto Deleuran (1914-1987), som var far til Claus, kunstner, odenseaner og bosiddende i kvarteret.