Thomas brækkede otte ribben og punkterede lungen - nu efterlyser han redningsfolk

Thomas Rasmussen styrtede voldsomt på sin cykel, og brækkede blandt andet otte ribben. Nu efterlyser han tre unge mennesker, som hjalp ham, så han kan sige tak.

Søndag den 27. juni var en festlig aften for manges vedkommende i Danmark. Det danske herrelandshold i fodbold bankede Wales ved EM-slutrunden 1/8-delsfinalen med 4-0. 

For 42-årige Thomas Rasmussen fra Odense var aftenen også en fest. Han havde været til kombineret have- og fodboldfest, men da han cyklede hjem blev glæden aflyst af smerte. 

- Min kæreste er cyklet lidt i forvejen, og desværre har hun mine cykellygter i sin taske. Så jeg giver den fuld gas på cyklen for at indhente hende, siger Thomas Rasmussen.

Men da han natten til søndag omkring klokken 01.15 kommer til krydset ved Demantsvej og Hjallesegade i det sydlige Odense, går det galt.

- Jeg falder meget hårdt, siger Thomas Rasmussen.

- Heldigvis havde jeg lige overhalet tre personer på cykel. De kommer hen til mig, og uden dem var jeg ikke kommet op.

De tre, som formentlig er to unge mænd og en ung kvinde, ringer 112, og får også fat i Thomas Rasmusssens mobil, og ringer til hans mor, inden han bliver hentet af ambulancen og kørt til Odense Universitetshospital.

Thomas Rasmussen var efter styrtet godt medtaget. Store dele af hans højre side blev blå, rød og gul.
Thomas Rasmussen var efter styrtet godt medtaget. Store dele af hans højre side blev blå, rød og gul.
Foto: Thomas Rasmussen / Privatfoto

Han fortæller, at han havde så mange smerter, at han ikke åbnede øjnene. Og det ærgrer ham. For han vil gerne i kontakt med de tre redningsfolk. 

- Jeg vil egentlig gerne takke dem personligt, for alle de ting, de har gjort for mig, siger Thomas Rasmussen.

Han har - via sin ven - også efterlyst de hjælpsomme unge mennesker på Facebook, så han kan komme i kontakt med dem. Det har endnu ikke givet pote.

Ifølge Thomas Rasmussen har han formentlig overhalet de tre på Mejerivej.

Smerter og sygemeldt til september

Thomas Rasmussen endte med at være indlagt på OUH i ni dage. Ved styrtet punkterede han en lunge, brækkede otte ribben og fik en hel masse andre knubs. 

Men udover at takke de unge mennesker for hjælpen, da Thomas Rasmussen var styrtet, vil han også gerne takke dem for at han stadig har sin cykel, som ifølge ham selv er temmelig dyr.

- De har på en eller anden måde fået fisket mine nøgler ud af min lomme, og låst min cykel og cykelhjelm fast ved en stolpe i nærheden af ulykkesstedet, forklarer han.

Thomas Rasmussen har stadig smerter og vejrtrækningsproblemer, og går løbende til kontrol på hospitalet. Tirsdag fik han blandt andet drænet 1,3 liter væske, som lå rundt omkring lungerne.

Han er desuden sygemeldt fra sit arbejde indtil september.

Han her derfor en opfordring til folk. Husk cykelhjelm.

- Jeg kan ikke sige nok gange, hvor dumt det er at køre uden, siger Thomas Rasmussen.

Thomas Rasmussens cykel og cykelhjelm var blevet låst fast til en stolpe i nærheden af ulykkesstedet.
Thomas Rasmussens cykel og cykelhjelm var blevet låst fast til en stolpe i nærheden af ulykkesstedet.
Foto: Thomas Rasmussen / Privatfoto