Thomas får opbakning af tidligere statsminister: - Det er guld værd

Poul Nyrup Rasmussen har været på Odense Havn for at bakke socialdemokratiets nye folketingskandidat i Odense op.

Solen står højt på himlen og de store smil er fremme, da den sorte Mercedes ruller ind foran hovedporten til den gamle værftsgrund på Lindø.

Ud stiger en veloplagt Poul Nyrup Rasmussen, der er tidligere statsminister, i kortærmet skjorte. Han hilser hjerteligt på den unge kandidat, som er mødt op i ulasteligt mørkt jakkesæt.

quote Det er en kæmpe ære, at et af socialdemokratiets store ikoner har lyst til at kæmpe for mig.

Thomas Skriver Jensen, folketingskandidat, Soc. dem.

- Det er en kæmpe ære, at et af socialdemokratiets store ikoner har lyst til at kæmpe for mig. Det er en kæmpe anbefaling fra ham, og det er guld værd for en helt ny kandidat, fortæller Thomas Skriver Jensen, der stiller op til Folketinget.

De to møder fællestillidsmanden hos Fayard. Her skal de ind for at høre, hvad værftet har gjort for at sikre sig nye medarbejdere. Lærlinge udgør ti procent af medarbejderstaben. 

Odense Havn er netop stedet, som er et bevis på de arbejdspladser, hvor man i årene fremover får brug for endnu flere nye faglærte medarbejdere.

- Vi står jo i Danmark og mangler over 100.000 nye faglærte de næste år. Derfor skal vi have nogle stemmer på Christiansborg, som ved, hvad de snakker om. Nogen, som kommer direkte fra Produktionsdanmark og dermed også kan tale med den kommunikation til almindelige mennesker på det her område, som er så vigtigt, mener Poul Nyrup Rasmussen.

Første faglærte folketingskandidat

24-årige Thomas Skriver Jensen er industritekniker og arbejder i udviklingsafdelingen hos Broen i Assens. Der er kun få af hans slags i Folketinget i dag.

Netop baggrunden som faglært er en af de kvalifikationer, han gerne vil tage med til Christiansborg.

I Folketinget sidder der nemlig kun få personer med en faglig uddannelse. Hos Socialdemokratiet på Fyn er han den første faglærte folketingskandidat.

Man skal yde efter evne

Den nyslåede kandidat, der er opstillet i Odense Syd-kredsen, mener, at der er brug for flere som ham på Christiansborg. 

- Jeg tror, jeg er en af den slags socialdemokrater, som mener, man skal yde efter evne og nyde efter behov. Jeg mener ikke, man kan sidde derhjemme på statens regning hele sit liv. Man har et ansvar for at tage en uddannelse og et ansvar for at tage et job, mener Thomas Skriver Jensen. 

De to går sammen med fællestillidsmanden fra Fayard ind igennem svingdøren for at få hele historien om værftets indsats for at få flere lærlinge.

Besøget torsdag er et af en række møder rundt omkring på Fyn, hvor den nyopstillede kandidat får hjælp fra den erfarne politiker.

- Det betyder sindssygt meget, slutter Thomas Skriver Jensen.