Tidligere byrådsmedlem: Det er noget mærkeligt noget

Havde Merethe Østerbye vidst, at afskedsfesten for byrådet i Odense kunne ende i en skatteregning, var hun måske blevet væk.

Det tidligere byrådsmedlem i Odense Kommune Merethe Østerbye (K) undrer sig over sagen om den dyre afskedsfest, som TV 2/FYN i aftes kunne afsløre, at kommunen var værter for i 2013.

At sagen kommer frem nu, kommer bag på Merethe Østerbye, der i dag er i tvivl om, hvorvidt hun havde deltaget, hvis hun havde kendt det mulige skattemæssige efterspil.

- Det kan da godt være, at hvis jeg vidste, jeg skulle være kommet med 500 eller 700 kr. i tasken og have stukket dem frem, at jeg så havde valgt noget andet, siger Merethe Østerbye. 

I alt beløb festen sig til mere end 129.000 kr., og fordi der nu er rejst tvivl om, hvorvidt deltagelse i festen er skattepligtigt, er sagen sendt videre til statsforvaltningen.

- Der skal ikke herske tvivl om, at beløbet er for højt, og arrangementet næste gang bliver tilpasset. Der er nu rejst et spørgsmål om, hvorvidt deltagelse i arrangementet i 2013 er skattepligtigt, og jeg har derfor besluttet at oversende sagen til Statsforvaltningen og bede dem tage stilling til sagen, skriver Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen i en mail til TV2/FYN.

Borgmester Anker Boye, der på invitationen stod som vært for festen, har heller ikke onsdag ønsket at kommentere på sagen over for TV 2/FYN.