Tidligere TV2-direktør: Vi var for dårlige

TV2 gav en for høj pris for TV2 Radio, mener Anders Kronborg, der var koncernfinansdirektør, da TV2 købte radiostationen i 2006.

TV2's tidligere koncernfinansdirektør Anders Kronborg erkender i dag, at TV2 betalte for meget, da man i august 2006 købte den femte landsdækkende radiokanal og oprettede TV2 Radio.

- Set i bakspejlet kan man sige, at vi grundlæggende var for optimistiske på lytterandelen. Vi fik ikke lavet et koncept, der gav så mange lyttere, som vi havde forudsat, og derfor fik vi heller ikke så mange penge i radioreklamer. Og så har vi formentlig også forventet en højere vækst i det samlede marked for radioreklamer, end der har været, siger Anders Kronborg til Ritzau.

Han mener ikke, at der er noget at indvende imod, at TV2 i regnskabet for 2007 har nedskrevet markedsværdien af TV2 Radio med hele 138,4 mio. kr.

- Hvis de ikke havde gjort det, så havde revisorerne nok bedt dem om det, siger Kronborg, som er parat til at tage sin del af ansvaret for, at TV2 Radio i dag stort set har mistet hele sin markedsværdi.

- Jeg gjorde det ikke godt nok på radiodelen. Vi var bare ikke gode nok til at lave en radio, der kunne levere den nødvendige omsætning, siger Anders Kronborg.