I det fynske folks tjeneste

Tillykke, lille søko: Her er dit nye navn

Den 10 dage gamle søko i Odense Zoo har fået sit navn. TV 2/FYNs brugere og havens gæster har bestemt og stemt.

00:36

Manfred boltrer sig i Odense Zoos Oceanium, men aldrig ret langt fra sin mor, Femmer.

Klokken 12 mandag sluttede afstemningen om navnet til den nyfødte søkounge i Oceanium i Odense Zoo.

Manfred

Odense Zoo havde ét krav til navnet til den lille søko. Det skulle have forbindelse til søkoens oprindelsested i Sydamerika.

Navnet Manfred er sammensat af 'man' fra det engelske ord for søko, manatee, og 'fred', der hentyder til fredelig styrke.  

Hen over weekenden har flere end 10.000 været inde og afgive deres stemme. Ét navn har fra start stukket af fra de andre. Med hele 53 procent af stemmerne er vindernavnet fundet.

Fremover kan vi kalde den lille gut Manfred. 

Dyrepassernes favorit stemt ned

Odense Zoo har helt eksklusivt ladet TV 2/FYNs brugere afgøre det endelige navn. Havens gæster fik i tre dage i sidste uge lov til at bombardere Odense Zoos Facebookside med navneforslag, inden de tre bedste blev udvalgt og sendt videre til den endelige afstemning på TV 2/FYNs hjemmeside. 

Det er blevet til flere end 900 kommentarer, så dyrepasserne i Odense Zoo har væltet sig i navne, inden de fandt frem til de tre bedste. Derudover smed Manfreds nærmeste dyrepassere navnet Gonzales i puljen. 

Således har TV 2/FYNs brugere kunne stemme på fire navne til søkoen. 

Navnet Manfed stak af med 5.300 af stemmerne, og ind på andenpladsen løb Triton. Dyrepassernes forslag fik en tredjeplads, mens Vesti tog en fjerdeplads. 

Læs også Denne gang gik det godt: Søko fødte efter lukketid