Tiltalt i krænkersag: Mine dagbogsnotater er vanvittige

Manden i den røde bil synes, det er urimeligt, at han skal forklare notater, han har skrevet i en psykose.

Gang på gang siger den tiltalte i en fynsk krænkersag - kendt som manden i den røde bil - at han var i en psykose, da han skrev flere hundrede siders dagbogsnotater om blandt andet sine fantasier om små piger.

CJ er tiltalt for at have krænket to piger på henholdsvis 10 og 11 år seksuelt i sin røde bil på Fyn i efteråret 2012, samt for voldtægtsforsøg på en engelsk kvinde og for at opbevare sprængstoffer i sin lejlighed.

På andendagen af retssagen mod ham forklarer den tiltalte CJ, at han troede, at det kun var CJ selv og Gud, der eksisterede i verden. Det var et slags rollespil, hvor Gud spillede rollerne som alle andre mennesker i samfundet.

- Jeg var i tvivl om, om de (pigerne, red.) havde et eget liv, eller om de forsvandt, når jeg vendte ryggen til. Jeg troede, de var en illusion, og at jeg var i en kunstig verden, selvom jeg godt fysisk kunne mærke dem, siger han.

Den store, halvskaldede mand støtter albuerne på bordet foran sig, mens han prøver at forklare, hvad det er, han har skrevet i sin dagbog på computeren. Notaterne er tankemylder og et "miskmask", som han har skrevet, mens han ikke var normal, hævder han.

- Jeg synes ikke, det er fair, at jeg skal udpensle noget, som jeg har skrevet i en psykose. Det er meget ubehageligt, for jeg ved godt selv, det er nogle vanvittige ting, jeg har skrevet, siger han.

På retssagens første dag i den forgangne uge kom det frem, at CJ havde lejet en garage, som han angiveligt ville bruge til at krænke flere piger. Mandag siger han, at han ville opbevare en motorcykel i den.

Anklageren Lenette Skak læser et afsnit fra dagbogen om garagen højt:

- He, jeg skal have fat i en garage med port et ikke for befærdet sted. Det vil være ideelt for både store og små. Pigerne ind, lukke port, have fun. De penge er hurtigt sparet i benzin og besvær (...).

Men fantasierne blev aldrig til virkelighed, understreger CJ.

- Jeg troede, jeg skulle være ond, men det kunne jeg aldrig få mig selv til alligevel. Derfor skete der ikke noget de sidste otte måneder, siger han henvendt til anklager Lenette Skak.