I det fynske folks tjeneste

Tina Kjær skal på museum - hvem skal med?

Tidens Samling i Odense udvider med en udstilling om 1990'erne. Derfor søger de inspiration og genstande fra det 20. århundredes sidste årti.

Foto: Reza Sahraei

00:40

1 af 2

Polaroidkameraer, buffalosko og Tamagotchi. 

I år har Tidens Samling i Odense 25 års jubilæum, og det fejrer de ved at åbne en udstilling med alt det bedste fra 90'erne. Udstillingen vil fuldende samlingen af udstillinger fra det 20. århundrede.

- Det er vores nære fortid, så der er rigtig mange, der kan relatere til det. Det er kommet tilpas på afstand, og derfor synes vi, det er ved at være tid. På den måde kan vi få afrundet det 20. århundrede på Tidens Samling, siger Cæcilie Ning Hage.

Cæcilie Ning Hages gamle polaroidkamera. Foto: Reza Sahraei

Hvilke ting, museet skal bruge, er endnu ikke besluttet. De skal nemlig bruge inspiration og idéer til, hvad udstillingen skal indeholde.

Derudover søger de også genstande, som er tidstypiske, og som indfanger stemningen af 90'erne.

- Det er ikke kun håndgribelige ting, der skal med. Det er ligeså meget hele stemningen, vi skal prøve at indfange. Vi vil for eksempel gerne have de svampemalede orange vægge og sådan nogle ting, som folk kan huske tydeligt fra dengang, siger Cæcilie Ning Hage.

Hvis du har idéer eller ting, som kan bruges i udstillingen, kan du sende en mail til ts@tidenssamling.dk

Tidens Samling

Tidens Samling er et såkaldt 'hands on'-museum, hvor gæsterne må sætte sig i møblerne og kigge i bøgerne, hvis de har lyst.

Museet åbnede for de første gæster i 1992 og har i dag udstillinger om tiden fra 1900 og frem til 1980'erne.