I det fynske folks tjeneste

Tommerups Skole - månedens eksempel

Tommerup skole har ændret struktur og fået en helt ny kultur. Sygefraværet er i bund og trivslen i top. Skolen er udpeget til Månedens gode eksempel i marts.

02:02

Tommerup Skole - månedens eksempel.

1 af 2

Sygemeldte lærere, der var gået ned med stress. Nyansatte, der havde problemer med arbejdspresset. 

Det var realiteterne, da Tommerup Skole for to år siden startede et projekt under temaet trivsel og fysisk og psykisk arbejdsmiljø for elever og lærere. Ideen er, at alle medarbejdere og afdelinger på skolen har lige stor værdi, og at det skal afspejles i det daglige arbejde på skolen.

- Da jeg kom her, opdagede jeg, at mange nyuddannede havde for svære opgaver. Og det er en dårlig måde at gøre tingene på, siger skoleleder Poul Børge Nielsen.

Skulle være den bedste

Tommerup Skoles projekt er en succes og kan fremhæves som et godt eksempel på, hvordan problemer med sygefravær og stress kan gøres til et fælles projekt til gavn for alle skolens medarbejdere og elever.

Derfor er skolen udpeget til Månedens gode eksempel af Undervisningsministeriet og Danmarks Lærerforening i marts. Inspireret af Assens Kommunes mål om at blive Region Syddanmarks bedste arbejdsplads, ville skoleleder Poul Børge Nielsen gøre Tommerup Skole til Assens Kommunes bedste arbejdsplads.

For at nå det mål, har skolen ændret organisation. Der er indført en mentorordning, så nye lærere får mulighed for at få råd og vejledning. Hver afdeling holder afdelingsmøder og på forretningsmøderne diskuteres alt fra budgetter til pædagogiske tiltag.

Medarbejderne arbejder i team og på tværs af afdelingerne. Det betyder for eksempel, at både pædagoger og lærere deltager i forældresamtaler, så forældrene får et helt billede af barnets dag.