I det fynske folks tjeneste

Topforfatter skriver monolog specielt til Odense-skuespiller

Den norske forfatter Beate Grimsrud blev så begejstret over Malene Melsens skuespilpræstation, at hun nu har skrevet en monolog specielt til hende.

Malene Melsen i forestillingen En dåre fri. Foto: Jacob Weiss

Malene Melsen blev i 2015 nomineret til en Reumert-pris for sin præstation i forestillingen 'En dåre fri', der handler om en skizofren forfatter.

Forestillingen var delvis selvbiografisk og skrevet af den norske topforfatter Beate Grimsrud, der har modtaget et væld af priser for sit forfatterskab og som har været nomineret flere gange til Nordisk Råds Litteraturpris.

 

Malene Melsen. Foto: Emilia Therese

Beate Grimsrud mødte dengang op i Odense for at overvære forestillingen, og hun blev så betaget af Malene Melsen, at hun nu har skrevet en monolog specielt til hende og Odense Teater.

 

Monologen, som hedder 'Søvnens lækage', bygger på hendes prisvindende roman af samme navn, som udkom i 2007. 

Odense Teater beskriver monologen sådan i en pressemeddelelse:

- I et grænseløst univers bevæger monologen sig frit mellem fantasifulde fortællinger og poetiske billeder. I den dybeste søvn kan vi møde de mest fantastiske mennesker, og alt synes at være muligt. Det er en forfatters søvn, og drømmene er netop det brændstof, som giver forfatteren inspiration til at skrive. Derfor forsøger hun at fange og forstå de indtryk, de giver hende, mens karakterer og associationer svæver frit rundt i drømmenes rum.

Monologen arrangeres af Odense Teaters undergrundsscene Uteater, som har fået lov til at lave en "staged-reading". Det vil sige, at det bliver en håndholdt, poetisk og visuel præsentation af monologen. Uteaters intime scene Undergrunden kommer til at danne ramme om monologen.

Der arbejdes på at få arrangeret en artist talk med Beate Grimsrud på én af spilledagene, der er 1.-5. november 2016.

Herunder kan du se TV 2/FYNs dækning af forestillingen 'En dåre fri' fra 2015:

 

02:49 Luk video