I det fynske folks tjeneste

Touchdowns og lækre tacklinger: Ungdomsspillere strålede i fantastisk forårsvej

100 amerikanske fodboldspillere mellem 10 og 16 år holdt specialtræning i Odense. Odenses U12-spillere spillede blandt andet i Aarhus Tigers' hvide bluser.

01:12

Den lokale klub Odense Badgers havde inviteret ungdomsspillere fra både ind- og udland til Hjalleseskolen. Video: Ken Petersen

Der blev jublet over touchdowns og lækre tacklinger, og trænernes ansigter overstrålede et fantastisk solskinsvejr, når taktikken blev fulgt af spillerne på banen.

Knap 100 amerikanske fodboldspillere mellem 10 og 16 år brugte weekenden på bootcamp i Odense.

Den lokale klub Odense Badgers havde inviteret ungdomsspillere fra både ind- og udland til Hjalleseskolen, og det betød, at der på skolens træningsanlæg blev talt både jysk, fynsk, norsk og amerikansk. 

Læs også Vild med volley: Middelfart parat med parader og smash

Det sidste mest fra trænerne, hvor flere selv havde ophav i sportens hjemland.

Odense-spillere i Aarhus-trøjer

Lørdag fik spillerne hver især specialtræning inden for lige netop deres position på banen, og søndag skulle holdene så mødes på kryds og tværs i tre aldersgrupper.

Ikke alle klubber stillede med fuldt hold, men i amerikansk fodbold hjælper klubberne gerne hinanden, så det betød blandt andet, at Odense Badgers U-12-spillere slog sig sammen med spillere fra andre klubber, spillede i Aarhus Tigers' hvide bluser og kaldte sig Rainbows, og det så ikke ud til at ødelægge holdfølelsen.

Sæsonen for amerikansk fodbold starter her i april i Danmark.