I det fynske folks tjeneste

Træning i mad

Hvordan laver man den mest ernæringsrigtige mad til en 8. klasses elev? Det er en af de ting, som der bliver konkurreret i til DM i Skills i næste weekend.

01:27

Mie Maage Nielsen træner op til DM i Skills.

1 af 2

For Mie Maage Nielsen er de seneste måneder gået med hård træning.
Hun skal stiller op til DM i Skills i kategorien Ernæringsassistent - og hun er ikke i tvivl om, hvad hun skal træne op til mesterskabet.

- Det er at træne på tid. Hvordan sparer jeg tid, og hvordan gør jeg det på den smarteste måde. Det er det, det handler om lige nu, siger ernæringsassistent Mie Maage Nielsen.

Den sidste tid op til mesterskabet er præget af intensiv træning. Og også Mies træner gør hvad hun kan, for at forbedre tiden.

- Der har vi været ude og se, hvad vi kan gøre. Og det er blandt andet, at hun skal ordne jeg ved ikke hvor mange jordskokker, og det tager rigtig lang tid, så der har vi været ude og finde en ting, der kan rense de her jordskokker, og det håber vi så, hun kan spare lidt tid ved, siger træner Jette Klausholm.

Eksterne trænere

Gennem træningsforløbet har Mie fået sparring og gode råd til teknikker af sin personlige træner, men der har også været eksterne trænere ind over.

- Det har været gode råd i forhold til hendes anretningsteknikker og i forhold til, hvilke råvarer hun kan bruge, for at det ser godt ud. Og så har vi haft kokke med inde over også, for at fortælle hende, hvordan hun kan anrette tingene, siger Jette Klausholm.

Både Mie og hendes træner er ved at være klar til Danmarksmesterskabet:

- Nu gælder det. Der kommer folk langvejs fra for at se en, så det er helt klart en stor motivation, slutter Mie Maage Nielsen.

Du kan se Mies opskrifter i linket til venstre for artiklen. Bemærk at opskrifterne er beregnet til 10 personer.