Tramp tramp - 500 børn hopper i sadlen

Cyklen skal med helt ind i skolen. Det er en af formålene, når en ny årlig cykeldag for skoleelever torsdag trampes i gang.

500 elever og lærere springer torsdag på cyklerne i Odense. De er fra byens 5. klasser og sætter kursen mod Odense Idrætspark.

- Børn i 5. klasse har nået en alder, hvor cyklen sagtens kan indgå i skoledagen. Både på denne særlige cykeldag, men også på alle andre skoledage. Og vi vil gerne inspirere både børn og lærere og vise dem, hvor let og billigt det er at cykle rundt i byen, siger Stine Grønbæk, der er mobilitetskonsulent i Odense Kommune.

I idrætsparken skal cykles og laves alle mulige andre former for bevægelse.

- Med "Årlig Cykeldag" skaber vi en tradition, hvor vi understøtter den åbne skole. Budskabet er, at cyklen ikke blot kan bruges til og fra skole, men også i skoletiden. Odense har rigtig mange tilbud, som kan være med til at kvalificere undervisningen og ikke mindst gøre den endnu mere spændende. Herudover er fokuseringen på sikkerhed, cykelhjelm og vedligeholdelse af cyklen med til at sikre, at vores yngste borgere kan færdes mere trygt i vores by, siger by- og kulturrådmand, Jane Jegind (V).

Odense er Årets Cykelkommune 2015.