I det fynske folks tjeneste

Tre uønskede løveunger sat fri i Odense Zoo

Tre hun-løvekillinger fik tirsdag græs under poterne, da de for første gang blev sat fri i anlægget i Odense Zoo - men kun for en kort stund.

00:21

Tirsdag kunne Odense Zoo slippe tre hun-løvekillinger løs i løvereservatet. 

Den 24. juli fik løvemor Lolo og løvefar Chunga de nu næsten to måneder gamle løveunger, som endnu ikke har fået navne.

Men Odense Zoo håber på snart at komme af med ungerne igen.

- Vi håber, at de kan komme et nyt sted hen. Vi kan ikke beholde dem her, for så kommer vi ind i indavlsproblematikken, siger Betina Vendshøj fra Odense Zoo, og fortsætter:

- I det øjeblik, de bliver født, bliver de sat på overskudslisten. Og så håber vi, at der er en anden have, som kan bruge dem i et avlsprogram. 

Tidligere har Odense Zoo måtte aflive løveunger, fordi der heller ikke har været plads til dem i andre zoologiske havers avlsprogrammer. I 2014 skabte det voldsom debat på TV 2/Fyns hjemmeside, at fem løveunger skulle lade livet. 

Læs også Døde løveunger: Hidsig debat

Klar til græs

Selvom det er næsten to måneder siden, at ungerne blev født, så er det først nu, de får lov til at komme ud. Det er nemlig ikke nemt for tre nyfødte løvekillinger at klare sig blandt resten af Odense Zoos løveflok. 

- De skal være store nok til at kunne gå rundt i anlægget og klare sig. Og ikke mindst komme ind i stalden igen, fortæller Betina Vendshøj. 

Men det er ikke til at sige, hvor lang tid løveungerne kommer til at gå rundt i Odense Zoos løveanlæg. 

01:36

I morges blev tre nye løvunger fra Odense Zoo lukket ud af stalden og ud i deres anlæg

Luk video

Læs også Løveunges søskende ligger døde i fryseren i Odense Zoo