Trine jagter serieblotter på Vesterbro

Seks gange har den samme mand åbnet Trines vinduer, og enkelt gang har han onaneret foran hendes lejlighed. Nu patruljerer hun selv i området for at finde manden.

På Vesterbro i Odense har en seriekrænker siden januar verbalt overfaldet kvinder, stirret ind i lejligheder, blottet sig og onaneret på gaden. Flere har bemærket, at manden kører rundt på et elektrisk løbehjul.

51-årige Trine har seks gange haft besøg af ham, og hun mener ikke, at politiet gør nok for at anholde manden. 

- Min kæreste og jeg har nogle gange været ude at småpatruljere for at se, om vi kunne finde løbehjulet. For så er han her, fortæller hun.

Hun er utryg ved, at gerningsmanden endnu ikke er anholdt og terroriserer i gaderne på Vesterbro.

- Jeg vil gerne have ham her fanget, og selvtægt er absolut ikke en god ting. Selvfølgelig fanger politiet ham på et tidspunkt, men i mellemtiden er man nødt til at gøre, hvad man kan for at føle sig tryg, fortæller Trine.

Af samme årsager har hun også forberedt sig, hvis seriekrænkeren en dag ikke blot nøjes med at stå ude foran vinduet.

- Vi har sat alarmer på vinduerne, og vi har sat nogle ting ved døren rent forsvarsmæssigt, siger hun. 

Forsøger at åbne vinduet

Det eskalerede for Trine i maj, da hun om natten vågnede og fandt den mørkklædte mand hængende ind over hendes vindueskarm med sit lem i hånden.

Siden da er han kommet forbi to gange og har forsøgt at åbne Trines vinduer.

Signalement

- Jeg sidder i sofaen, og pludselig kan jeg se otte fingre liste ind under vinduet. Han hiver til, og han er stærk, fortæller Trine.

Han slipper først, da Trine hamrer en lysestage over hans fingre.

Trine har sat et forsvar op imod blotteren i sit hjem nu.
Fotograf: Fotograf: Louise Koustrup Redigering: Louise Koustrup


En opgave for politiet

Over det sene forår har Fyns Politi modtaget, hvad vicepolitiinspektør Søren Frederiksen kalder "en håndfuld" anmeldelser fra området.

TV 2 Fyn er bekendt med langt flere episoder.

- Det er altid svært i de her sager at vide, om der er nogle mørketal, for det er meget individuelt, hvordan den enkelte oplever episoden. Hvis man ikke har oplevet det så krænkende, er der måske en tilbøjelighed til, at man ikke får det meldt til politiet. Men vi vil selvfølgelig gerne høre om alle episoder, der har været i det område, fortæller Søren Frederiksen.

Trine mener ikke, at hun har set politiet mere i området siden anmeldelserne om seriekrænkeren. Derfor føler hun, at hun selv må patruljere. Fyns Politi er af en lidt anden opfattelse.

- I udgangspunktet mener jeg, at det at skabe tryghed i samfundet er en opgave for politiet. Vi vurderer ikke, at der er så store udfordringer eller et behov for at skabe særlig tryghedsskabende indsatser i området, men vores patruljer er naturligvis opmærksomme på de anmeldelser, vi har haft derude, og kigger også lidt oftere forbi, end vi normalt gør, siger Søren Frederiksen.

Derudover vil vicepolitiinspektøren gerne opfordre til, at man kontakter politiet, hvis man har oplysninger i sagen.

- Vi vil selvfølgelig gerne bede beboerne om at være opmærksomme, og særligt hvis man har kendskab til en person, som man mener kunne udøve de her handlinger. Så må man meget gerne kontakte os med de oplysninger, siger han. 

Han understreger i øvrigt, at man kan kontakte politiet anonymt.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Kontakt os

Anonymisering af Trine