I det fynske folks tjeneste

Tryg By-formand: Minister må gribe ind

Når Post Danmark indstiller uddelingen af pakker i Vollsmose skyldes det igen en lille kerne af kriminelle. Det mener formanden for Tryg By-udvalget, der kræver handling fra ministeren.

01:45

01:36

1 af 3

Det er PostDanmarks beslutning om ikke at uddele pakker i dele af Vollsmose, der får formanden for Tryg By-udvalget, Christian Frederiksen(S) til at skrive til justitsministeren.

- Det er de samme personer der hele tiden ødelægger det for alle andre i Vollsmose, og nu må vi have dem væk, siger Christian Frederiksen.

En dom fra Aarhus slog fornylig fast, at boligforeningerne har ret til at flytte familier ud, hvis der er kriminalitet i familien. Men i Odense er denne praksis endnu ikke taget i brug, da boligforeningerne ikke har navnene på de familier, der laver ballade.

- Som loven er nu kan politiet ikke give navnene til boligforeningerne, og det forhindrer, at Vollsmose kan komme af med dem der laver ballade, siger formanden for Tryg By-udvalget.

Christian Frederiksen rejste problemstillingen overfor både socialministeren, justitsministeren og ministeren for By, Bolig og Landdistrikter for over et år siden, og selvom de lovede at ændre loven, er der intet sket.

- Nu skriver jeg til ministerierne igen. Disse få familier ødelægger alt. Folk opdagerikke at vores indsats i Vollsmose virker for alle almindelige mennekser, når disse få ballademagere bliver ved med at sætte dagsordenene, siger Christian Frederiksen.